Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Державна податкова служба інформує: легалізація

Дата: 07.07.2023 13:52
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

Податківцями Полтавщини виявлено понад 1 млрд грн ймовірно легалізованих доходів, одержаних злочинним шляхом

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області протягом першого півріччя 2023 року відділом запобігання фінансовим операціям, пов’язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, було виявлено 260 повідомлень про фінансові операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму.

У звітний період, за результатами проведеного аналізу суб’єктів господарської діяльності на предмет відповідності вимогам законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, складено 6 висновків аналітичних досліджень із ознаками кримінальних правопорушень на загальну суму 1 млрд 30 млн 148,11 тис. гривень. Із них загальна сума встановлених збитків становить 590 млн 337,17 тис. грн, сума встановлених збитків за предикатними злочинами –  439 млн 810,94 тис гривень.

Вжито комплекс заходів, спрямованих на викриття схем виведення за межі правового поля, визначеного Податковим кодексом України, доходів, отриманих злочинним шляхом. За результатами проведеної роботи 7 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень приєднано до кримінального провадження. Зокрема, до бюджету сплачено 8786,12 тис. грн збитків, встановлених в одному кримінальному провадженні. 

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора