Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

З Днем бухгалтера!

Дата: 15.07.2023 10:00
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

16 липня професійне свято відзначають люди, чия робота знаходить невід’ємне застосування в усіх сферах життєдіяльності, незалежно від статусу і масштабу підприємства, організації чи іншого суб`єкта.

Саме цього дня 1999 року прийнято Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» - відтоді він і став відліком для професійної дати.

Бухгалтерський облік є одним із ключових елементів в організації виробничої діяльності, бізнесу та управлінських процесів.

Бухгалтер в широкому сенсі слова – це концентрація особливої уваги, зосередженості, ювелірної точності, терпіння, нервової витривалості, високої відповідальності.

Сучасний світ диктує необхідність трансформації в багатьох сферах, тож сьогоднішній, тим паче завтрашній, бухгалтерський день вже неможливо навіть уявити без активної діджиталізації.

Якщо ж перевести погляд у зворотному напрямку, привідкривши завісу історії, то професії бухгалтера, за різними оцінками вчених, близько 6 тисяч років. Перші бухгалтери, які тоді займалися рахівництвом та збором податків, з’явилися ще в стародавньому Єгипті.

Водночас батьком бухгалтерського обліку вважається італійський математик Лука Пачолі, котрий ще в XV столітті в праці "Все про арифметику" визначив основні принципи бухгалтерії як науки.

Шановні бухгалтери, прийміть найщиріші вітання та слова вдячності! На своїх робочих місцях разом з усім українським народом ви гідно працюєте задля наближення Перемоги!

Хай у вас, віртуозів калькулятора, в розрахунках та підрахунках завжди буде повний ажур!

Міцного здоров’я, колективної та особистої фінансової стабільності, родинної злагоди, душевної рівноваги, оптимістичного погляду на кожну мить життя, щастя та любові під мирним небом!

 

З повагою селищний голова                                       Людмила МИЛАШЕВИЧ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора