A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Семінар для осіб, що перебувають на обліку в Семенівській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості

Дата: 11.07.2023 14:50
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

11 липня 2023 року для осіб, які перебувають на обліку в Семенівському управління Кременчуцької філії Полтавського обласного центру зайнятості головним юристом сектору «Семенівське бюро правової допомоги» Оленою Зайченко проведено інформаційний вебінар на тему: «Переваги офіційного працевлаштування».

Відповідно до Кодексу законів про працю України, трудовий договір – це угода між працівником і власником підприємства, згідно з якою працівник бере на себе зобов’язання виконувати роботу, визначену цією угодою, а власник зобов`язується виплачувати заробітну плату і забезпечувати умови праці, які є необхідними для виконання роботи та передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Головною і основною перевагою легальної зайнятості є набуття страхового стажу, який забезпечує соціальні виплати, а у майбутньому вплине на призначення пенсії.

До переваг офіційного працевлаштування також відносяться економічні й соціальні гарантії: заробітна плата офіційно працевлаштованого працівника не може бути меншою мінімальної; право на відпустку; право на оплату лікарняного; право на достроковий вихід на пенсію через шкідливі умови праці; право на скорочений робочий день, тиждень через шкідливі умови праці; право не працювати у вихідний і святковий день; право не залучатися до понаднормових робіт без бажання працівника; право на допомогу в зв’язку з безробіттям; право на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань; право на захист від незаконного звільнення тощо.

За консультацією можна звернутися безпосередньо до сектору “Семенівське бюро правової допомоги”відділу надання безоплатної правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341)91243.

Також, подивитися актуальні консультації з правових питань можна на платформі правових консультацій - WikiLegalAid. Під час заходу працівник роз'яснила та показала як користуватися цим сервісом.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора