Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відділ житлово-комунального господарства, цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами селищної ради  та а 8ДПРП 2 ДПРЗ ГУ ДСНС в Полтавській області закликають жителів  громади дотримуватися правил пожежної безпеки

Дата: 15.08.2023 10:33
Кількість переглядів: 75

    На території громади  завершується  кампанія зі збирання ранніх зернових та зернобобових культур, надалі розпочнеться збирання пізніх зернових культур. Тому необхідно приділити значну увагу недопущенню та завчасному попередженню загорання соломи та спалювання стерні після  проведення даних робіт.

Відділ житлово-комунального господарства, цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами селищної ради  та а 8ДПРП 2 ДПРЗ ГУ ДСНС в Полтавській області закликають жителів  громади дотримуватися правил пожежної безпеки.

Наголошуємо на забороні спалювання  на полях стерні або соломи після збирання врожаю. Мало хто замислюється про те, що безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі. Саме із спалювання стерні на полях починається більшість  пожеж.

При спалюванні стерні, соломи і поживних залишків згорає гумус найбільш родючий поверхневий шар грунту, внаслідок чого знижується його біологічна активність. 

Дотримання правил пожежної безпеки під час збирання врожаю – обов’язок кожного громадянина.

 

Знову горять пшеничні поля — тепер на Полтавщині та Харківщині — КУРКУЛЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора