Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Довідка «Про роботу зі зверненнями громадян за ІІІ квартал 2023 року»

Дата: 06.10.2023 10:18
Кількість переглядів: 74

Довідка

«Про роботу зі зверненнями громадян за ІІІ квартал 2023 року»

 

Робота зі зверненнями громадян в Семенівській селищній раді  протягом ІІІ кварталу 2023 року проводилася відповідно до Закону України „Про звернення громадян”, Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”. Створено належні умови прийому громадян, забезпечується своєчасний та якісний розгляд їхніх пропозицій, заяв і скарг, оперативно вирішуються порушені в них питання.

За звітний період на розгляд селищної ради надійшло 22 письмових звернення, з них: 5 стосуються соціальної політики, соціального захисту населення або 22,5% від загальної кількості,

житлової політики – 4 звернення  (18%),

охорони  здоров’я – 3, що складає  13,5 %,

         з питань аграрної політики і земельних відносин -1 (4,5%),

комунального господарства – 1(4,5%),

молоді, фізичної культури і спорту – 1(4,5%),

екології та природніх ресурсів – 1(4,5%),

діяльності органів  місцевого  самоврядування – 1 або 4,5% від загальної кількості. За видами звернень загалом переважають заяви.

За формою надходження більшість листів надійшли поштою (електронною поштою). За ознакою  надходження одне звернення надійшло повторно. Всього за звітний період за статтю авторів звернень до селищної ради звернулось 7 жінок та  15 чоловіків. 3  звернення  колективні. За категоріями: 1 особа  з  інвалідністю I групи, 1 учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, внутрішньо переміщена особа, пенсіонери, інші.

З комунальної бюджетної установи «Обласний контактний центр» надійшло 12 звернень. Протягом звітного періоду до селищної ради  надійшло 7  запитів  на отримання публічної інформації.

На виконання статті 22 Закону України „Про звернення громадян”, Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 та відповідно до графіків, затверджених селищним головою, проводились особисті та виїзні прийоми громадян за місцем їх роботи та проживання.

Протягом ІІІ кварталу 2023 року селищним головою  проведено 8 особистих прийомів, під час яких надійшло 3 звернення. 

Заявниками було порушено 3 питання. Основні питання, з якими звертаються громадяни на особистому прийомі, стосуються соціального захисту, забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян та комунального господарства.

Прийом громадян  селищним головою здійснюється у перший та третій вівторок місяця та  у п’яту суботу місяця  з 9:00 до 12:00 год.

          Керівництвом селищної ради взято під особистий контроль розгляд звернень та забезпечується першочерговий особистий прийом громадян пільгових категорій, зокрема учасників війни та бойових дій, учасників антитерористичної операції(ООС), членів багатодітних сімей та одиноких матерів, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та осіб, що потерпіли від Чорнобильської катастрофи.

Наслідками роботи зі зверненнями громадян на особистому прийомі у селищного голови є аргументовані роз’яснення на порушені питання.

Серед авторів звернень 2 жінки, 1 чоловік. Всі звернення індивідуальні. На особистому прийомі побували ветеран праці, учасник бойових дій, внутрішньо переміщена особа.

          Заступниками селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Семенівської селищної ради за звітний період прийнято 9 осіб. Усі звернення розглянуті у встановлені законодавством терміни, всім заявникам надані вичерпні відповіді. Якщо характеризувати  соціальний аспект звернень за категоріями авторів, це пенсіонери, внутрішньо переміщені особи, безробітні,  та інші верстви населення. Відмов у розгляді звернень не було.

Продовжують звертатись з проханням про надання матеріальної допомоги окремі громадяни, сім’ї, які з тих чи інших причин потрапили у скрутне становище. Рішенням виконавчого комітету селищної ради  12 особам учасникам бойових дій  надано одноразову матеріальну допомогу на суму 120 000  грн та  20 громадянам  надано одноразову матеріальну допомогу із селищного бюджету на суму 105 000  грн.

Частина звернень громадян, що стосуються земельних відносин, будуть розглянуті на чергових сесіях селищної ради.

          Слід зазначити, що працівники селищної ради відповідально ставляться до виконання доручень при розгляді питань, які порушуються громадянами.

        На офіційному веб-сайті селищної ради створено відповідний розділ, присвячений роботі зі зверненнями громадян, де, зокрема, розміщується графік особистого прийому громадян керівництвом ради, графіки проведення гарячих телефонних ліній та час роботи телефону довіри.  Виконавчий комітет селищної ради постійно вдосконалює роботу зі звернень громадян, систематично оновлюються нормативно-правова база та графіки прийомів керівництвом. Постійно ведеться роз’яснювальна робота, надаються консультації громадянам, які звертаються до селищної ради. За ІІІ квартал 2023 року селищною радою видано 74 довідки.

Розпорядженнями селищного голови від 23 червня 2021 року №71 та від 23 червня 2021 року №72 затверджено Порядок проведення особистих та виїзних прийомів громадян Семенівським селищним головою та його заступниками та  розпорядження селищного голови  12.07.2023 №20 про затвердження графіку прийому громадян керівництвом Семенівської селищної ради на ІІ півріччя 2023 року. Питання роботи із зверненнями громадян перебувають на постійному контролі в селищній раді.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора