Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Інформує Міграційна служба в Полтавській області: фотографування дітей на закордонний паспорт

Дата: 23.10.2023 09:19
Кількість переглядів: 82

Доволі часто виникають питання про фотографування дітей на закордонний паспорт. Міграційна служба у Полтавській області надає рекомендації.

Після досягнення 12-ти років дитину фотографують у підрозділі під час оформлення документів (безкоштовно).

До 12 років можливі два варіанти:
— безкоштовно сфотографувати дитину у підрозділі — звичайно, якщо вона зможе спокійно дивитися в камеру і не боїться фотоспалаху (працівники роблять кілька спроб, серед яких можна обрати найкращий знімок);
— подати для сканування одну кольорову матову фотокартку 10*15 см — це стосується , зокрема, немовлят. Фото має бути якісним і відповідати чинним стандартам, тому радимо замовити його у професійному ательє.

До 16 років документи на закордонний паспорт дитини подає один із батьків, при чому після 14 років — виключно на підставі ID-карти, а не свідоцтва про народження. У кожному разі присутність дитини разом з батьками (одним із них) є обов'язковою!

Нагадуємо, відстежувати готовністьпаспорта можна через онлайн-сервіс Державної міграційної служби України "Перевірка стану оформлення документів".

Виникли питання в Управлінні міграційної служби Полтавщини працює телефон "гарячої лінії" (0532)60896 та офіційна сторінка Міграційної служби Полтавської області у соціальній мережі Фкйсбук https://www.facebook.com/udmspl, за якими можна отримати актуальні консультації.

УДМС у Полтавській області
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора