A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

30 липня День працівників торгівлі

Дата: 30.07.2017 17:32
Кількість переглядів: 761

Завжди і у всі часи його величність Торгівля мала найважливіше значення в економічному житті переважної більшості регіонів. Життя будь-якої повноцінної держави не можливо уявити без хороших і розвинених торгових відносин. Професія "продавець" одна з найбільш поширених і повсюдно затребуваних професій у світі.

Підкреслюючи глибоке визнання і колосальну соціальну відповідальність перед працівниками торговельних організацій, а так само працючих з ними в тісній співпраці працівниками комунального господарства і побутового обслуговування, ще в 1966-му році в Радянському Союзі було встановлено щорічне професійне свято, яке стало відзначатися в четверту неділю липня . У роки перебудови, відповідно до Указу Президії Верховної Ради "Про внесення змін до законодавства СРСР про святкові і пам’ятні дні" від 1-го листопада 1988-го року № 9724-XI День працівників торгівлі офіційно перекочував на третю неділю місяця березня. Проте на той час свято, яке стало популярним в своїх колах народним святом, вже вийшло за межі офіційних Указів та Постанов. Отримавши офіційний привід відзначатися в березні, благополучно продовжувало святкуватися і "консервативно", в четверту неділю липня. Після здобуття суверенітету, в деяких колишніх радянських республіках, наприклад в Білорусі та Україні, спробували декілька відновити історичну справедливість, але щоб не повторюватися перенесли День працівника торгівлі на останнє неділю липня. Тепер в Україні "День працівників торгівлі" святкується в останню неділю липня на підставі нового Указу Президента України від 5-го червня 1995 року за номером 427/95.

Цей "навар" працівники торгуючих організацій сприйняли позитивно з глибоким оптимізмом, можливо в силу специфіки своєї професії, приводів відсвяткувати свій професійний День додалося. І цілком заслужено, адже без торгівлі та праці наших шановних торгують різноманітними товарами і послугами працівників, просто немислимо уявити собі сучасний світ і наш повсякденний побут.

В 2017 році День працівників торгівлі (Колись і побутового обслуговування населення та житлово - комунального господарства) припадає на 30 липня.

Джерело - dilovamova.com/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора