Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Щотижнева робоча нарада

Дата: 12.02.2024 10:46
Кількість переглядів: 140

12 лютого відбулася щотижнева робоча нарада у селищного голови Людмили Милашевич. На нараді були присутні: перший заступник селищного голови Юрій Стеценко, керівники структурних підрозділів, підприємств та установ.

Коротко, що було: заслухано звіт про роботу відділу земельних відносин за 2023 рік. Доповіла з цього питання в. о.  начальника відділу земельних відносин Яна Яременко.

За 2023 рік відділом земельних відносин Виконавчого комітету Семенівської селищної ради було розгляну 1040 письмових звернень від юридичних та фізичних осіб щодо питань, пов’язаних із земельними відносинами.

На особистому прийомі громадян було прийнято та роз’яснено по суті близько 800 громадянам.

Щодо вирішення земельних спорів та надання відповідей на звернення які потребують додаткового обстеження на місцевості, впродовж 2023 року було розглянуто 7 заяв зі здійсненням  виїздів на місцевість згідно поданих матеріалів.

Видано 124 довідки на заяви від фізичних та юридичних осіб.

За 2023 рік відділ земельних відносин Виконачого комітету Семенівської селищної ради розробив та подав на розгляд до сесії Семенівської селищної ради 462 проєкти рішень, серед яких: рішення про укладення договорів оренди землі на новий строк, надання в оренду земельних ділянок із земель комунальної власності, про передачу земельних ділянок у приватну власність під житловими будинками, про розробку технічної документації із землеустрою та проєктів відведення земель, про формування земельних ділянок для проведення електронних аукціонів, тощо.

Підготовлено матеріали по 9 земельних ділянках для проведення земельних торгів у формі електроних аукціонів щодо продажу права оренди на землю та відповідно проведено 9 електронних торгів з подальшим укладенням договорів оренди землі.

Відділом було здійснено моніторинг земель загального користування та виготовлено документацію з землеустрою на 4 земельні ділянки під громадськими сіножатями та пасовищами.

Підготовлені матеріали та проведені відповідні роботи щодо інвентаризації  земельних ділянок, зайнятих полезахисними лісовими смугами що розташовані на землях сільськогосподарського призначення на території Семенівської селищної ради у кількості 131 ділянка на загальну площу 297 га.

Впродовж 2023 року укладено з фізичними та юридичними особами 80 договорів оренди землі.

У 2023 році працівники відділу земельних відносин брали участь у 10 заходах (семінарах, вибінарах, навчаннях по підвищенню кваліфікації) з них 2 виїзні заходи у с. Крива Руда та м. Глобине.

Спеціалісти відділу залучалися до роботи в постійних комісіях, серед яких: комісія з питань аграрної політики, земельних відносин, екології, природокористування, охорони навколишнього середовища, житлово-комунального господарства, містобудування та будівництва; комісія по видаленню зелених насаджень в межах населених пунктів на території Семенівської селищної ради та комісія для обстеження насаджень полезахисних лісових смуг на території Семенівської селищної ради.

Відділом земельних відносин була розроблена програма ефективного використання земельних ресурсів на території Семенівської селищної ради на 2023-2027 роки. До програми входить основні проблемні питання у галузі раціонального використання та охорони земельних ресурсів, розробка документації із землеустрою, проведення інвентаризації земель, підготовка земель до продажу права власності та оренди на земельних торгах, проведення паспортизації водних об’єктів, проведення нормативно грошової оцінки населених пунктів тощо.

Людмила Павлівна наголосила, що нині триває активна підготовка до сесії, тож всі структурні підрозділи селищної ради повинні працювати злагоджено. Далі присутні доповіли про основні напрямки своєї діяльності, зазначивши проблемні питання та окреслили плани на поточний тиждень.

Продовжуємо працювати та робити все від нас залежне задля якнайскорішої перемоги!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора