Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Протидія незаконному обігу підакцизної продукції на Полтавщині: виявлено низку правопорушень

Дата: 22.02.2024 13:07
Кількість переглядів: 43

виявлено низку правопорушень

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що фахівці управління контролю за підакцизними товарами на постійній основі здійснюють оперативні заходи податкового контролю в частині протидії незаконному обігу підакцизних товарів. Так, під час проведення фактичної перевірки в одному із магазинів Полтавської області виявлено факт зберігання (з метою подальшої реалізації) підакцизної групи товарів без марок акцизного податку встановленого зразка/з підробленими марками акцизного податку: тютюнових виробів без марок акцизного податку та лікеро-горілчаних виробів, розлитих у пластикову тару без будь-яких логотипів.

За даним фактом працівниками Національної поліції вилучено вищевказану підакцизну продукцію без марок акцизного податку та складено адміністративний протокол. За вчинені правопорушення до суб’єкта господарювання у терміни, визначені законодавством, буде застосовано відповідні штрафні (фінансові) санкції на орієнтовну суму понад 40 тисяч гривень.

За результатами іншої фактичної перевірки в одному із магазинів Полтавської області, виявлено факт реалізації підакцизної групи товарів без марок акцизного податку: тютюнових виробів без марок акцизного податку в кількості 564 штук та лікеро-горілчаних виробів у кількості 62 пляшки. За даним фактом працівниками ГУ НПУ у Полтавській області складено адміністративний протокол та вилучено вищевказану підакцизну  продукцію без марок акцизного податку на загальну суму понад 32 тис. гривень.

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області наголошують, що продаж підакцизних товарів може здійснюватися виключно за наявності державної реєстрації, дозвільних документів (ліцензії, інше) та марок акцизного податку на відповідній продукції.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора