A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Понад 1 млрд грн податку на доходи фізичних осіб надійшло від платників Полтавщини

Дата: 26.02.2024 10:47
Кількість переглядів: 37

Упродовж січня 2024 року платники податків Полтавської області спрямували до зведеного бюджету 1 млрд 270,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

В. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова повідомила, що надходження з ПДФО збільшились на 320,5 млн грн, або на 33,7 відсотка, порівняно із аналогічним періодом минулого року.

До місцевих бюджетів Полтавської області сплачено податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб на суму 787,6 млн гривень.

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області регулярно здійснюють роз’яснювальну роботу з керівниками підприємств щодо офіційного оформлення трудових відносин із працівниками. Впродовж січня поточного року за результатами проведення такої роботи, відбулося підвищення розмірів виплати заробітної плати у 23 підприємствах Полтавщини, що забезпечило додаткові надходження: ПДФО – 40 тис. грн, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 70 тис. гривень.

Нагадуємо, що відповідно до п. 57.1. ст. 57 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VI платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених цим Кодексом, якщо граничний строк сплати податкового зобов'язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов'язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем, тобто граничний термін сплати задекларованих податкових зобов’язань за січень 2024 року припадає на 1 березня 2024 року.

Керуючись вищевикладеним, просимо суб’єктів господарювання розглянути можливість забезпечення повної сплати задекларованих податкових зобов’язань по податку на доходи                   з фізичних осіб за січень 2024 року, не пізніше 29 лютого 2024 року.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора