A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Шановні громадяни, пам’ятайте!

Дата: 01.04.2024 15:37
Кількість переглядів: 38

Що в період воєнного стану в державі посилена відповідальність за самовільне спалювання, випалювання сухої рослинності або її залишків. Кожен акт підпалу – це злочин проти природи, за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність!

За самовільне спалювання, випалювання сухої рослинності або її залишків громадянина буде притягнуто за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення де передбачено штраф у розмірі від 3060 гривень до 6120 гривень; а для посадових осіб від 15300 гривень до 21420 гривень. За ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, доведеться заплатити від 6120 до 12240 гривень. З березня 2022 року Верховна Рада внесла зміни до Кримінального Кодексу України, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану, зокрема це стосується паліїв сухої трави. Відповідальність за злочини передбачені ст..113 «Диверсія» караються від 15 років до довічного ув'язнення.

Протипожежні заходи на присадибних ділянках нескладні, потребують лише обережного та дбайливого ставлення, розуміння серйозності можливих наслідків.

Якщо ви помітили загорання у лісі, на відкритій території, негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора