A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

ЗВІТ про роботу відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Семенівської селищної ради за 2023 рік

Дата: 15.04.2024 13:43
Кількість переглядів: 40

Протягом 2023 року  відділ економічного розвитку та інвестицій Виконавчого комітету Семенівської селищної ради (Відділ) виконував завдання, що передбачені Положенням про Відділ. Основними завданнями є забезпечення реалізації на території громади державної політики з економічного розвитку, у сфері інвестиційної діяльності, торгівлі, сільського господарства та охорони здоров»я.

Систематично Відділ готує проєкти рішень для розгляду селищної ради, виконавчого комітету, також інформаційні та аналітичні матеріали, які подаються  Полтавській ОВА, Кременчуцькій РВА та керівництву громади.

На розгляд сесії підготовлено та винесено 41 питання, на розгляд виконкому 12 питань.     Всього за 2023 рік  отримано до виконання 325 листів, які виконані вчасно і якісно.

Розроблено Програму соціально-економічного розвитку Семенівської селищної територіальної громади на 2024 рік.

Підготовлено  Звіт про виконання Плану  соціально-економічного розвитку Семенівської селищної територіальної громади на 2022 рік

Підготовлено до розгляду Звіт селищного голови про роботу Семенівської селищної ради та її виконавчого комітету за 2022 рік.

Актуалізовано та розміщено на сайті Інвестиційний паспорт Семенівської селищної територіальної громади.

Створено та постійно оновлюються бази інвестиційних пропозицій:

— земельних ділянок, що містить 4 земельні ділянки  типу «Greenfield» площею дві від 1 до 10 га та дві понад 10 га.

— вільних приміщень, які можуть бути запропоновані  в оренду або на продаж налічує 5 об’єктів, площею від 270 до 2230 м. кв. (інформація розміщена на офіційному сайті громади).

Протягом року відділом було розроблено 2  та внесено зміни до   5     Програм виконавчого комітету,        щоквартально здійснювався моніторинг  діючих програм .

Але найбільш  значною  була робота по розробці Стратегії розвитку Семенівської селищної територіальної громади на період  до 2027 року,  Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Семенівської селищної територіальної громади на  період до 2027 року та Звіту про стратегічну екологічну оцінку Стратегії розвитку Семенівської селищної територіальної громади на  період до 2027 року.

За підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) за фінансування міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади, в рамках Проекту «Людський вимір: інклюзивні дані для стабільності та розвитку» відділом був реалізований проект «Відкритий простір молодіжних ініціатив»  .

В межах цього Проєкту:

— (І етап) отримано  комп’ютерну техніку (ноутбук та 8 планшетів)  на суму 83,8 тис.грн.;

— (ІІ етап)  у грудні 2023 року отримано матеріальні цінності на суму 443,8 тис. грн.  Молодіжний простір Семенівської територіальної громади, який розпочав роботу у грудні,  стане місцем для дозвілля, саморозвитку та навчання молоді. Завдяки реалізації проекту  Молодіжний простір  отримав для своєї роботи: намет шатро «Зірка», акустичну систему, мікрофон, проектор, екран, ноутбук, фотоапарат, жалюзі, столи, стільці, стелажі, шафи та інше.

У співпраці з Агенством США з міжнародного розвитку USAID    через  проект  USAID  «ГОВЕРЛА»  від ГО «ЕНДШПІЛЬ»  отримано м’який грант (експертна допомога  при стратегічному плануванні).

Щоквартально проводився  аналіз фінансових та економічних показників  діяльності комунальних підприємств селищної ради (фінансовий план, зміни до фінансового плану, звіт по фінансовому плану КП «Комунальник»; КП  «Семенівський Центр ПМСД», КП «Семенівська лікарня»). 

За результатами  підготовлено проєкти рішень та винесено на розгляд сесії .

Щотижнево готувалась інформація:

 про хід польових робіт;

— про роботу комісії з контролю за встановленням суб»єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на продукти харчування.

       Щоквартально готувалась інформація щодо моніторингу заборгованості по заробітній платі  на підприємствах та організаціях, що перебувають у комунальній власності громади.

Проводилася активна робота  по реалізації   державної програми  з  грантової безповоротної  підтримки   нових  бізнесів  «єРобота». З підприємцями громади проведено  73 робочі зустрічі  на яких  презентувались особливості реалізації   державної програми  з  грантової безповоротної  підтримки.

Грантовою програмою «єРобота —  Грант на власну справу» скористалося  ФГ «Лідер Агро 2021» та використало кошти в сумі 250,00 тис. грн. на закупівлю обладнання: плуга ПШК-3 та дискової борони АГП 2.4-20.

ФОП «Мокляк В.В.», ФОП «Соколовська А.І.» та ФОП «Шиханова С.Г.» подали заявки  «Грант на власну справу» та отримали кошти в сумі 250,0 тис.грн. кожен, які будуть використані  на розвиток  підприємства.

У громаді реалізується Програма індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», основним фінансовим ресурсом якої є кошти Полтавського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та кошти бюджету селищної територіальної громади.

За 2023 рік кредитування отримали 9 жителів громади. У громаду залучено фінансових ресурсів для надання  пільгових  кредитів на придбання та реконструкцію  житла 2295,0 тис. грн. в тому числі 7 кредитів (1745,0 тис. грн.) на добудову житла, 2 кредити на придбання житла (550,0 тис.грн.). Пільговий  кредит  отримав  демобілізований військовий  житель села Вереміївка.

У  2023 році   для отримання кредитів  звернулось 10 осіб, для яких було підготовлені подання  до Фонду.

Всього на черзі перебуває 11 жителів громади на очікувану кредитну суму 2280,0 тис. грн. 

На веб-сайті громади було розміщено 51 інформацію. Публікувалися повідомлення про  урядові програми та інші матеріали для  розвитку підприємництва, підтримки аграрників, інформаційні довідки про стан захворювання на території громади.

Особлива увага надавалась інформуванню населення та пасічників щодо   запобіганню випадків отруєння бджіл.

Працівники відділу постійно приймали участь у он-лайн нарадах, тренінгах  та навчаннях ( «Людський вимір»,  «Від  даних до дій», «Аналіз даних  в територіальних громадах», «Покращення навичок написання грантів  та бюджетування», «Ефективне управління мережами медичних закладів в умовах децентралізації»,  тематичні панельні дискусії та інші.), пройшли тести та отримали сертифікати «Цифрограм 2».

 

Начальник відділу Людмила МАРКОВА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора