A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

День вшанування учасників  бойових дій на території інших держав

Дата: 16.02.2017 22:16
Кількість переглядів: 803

 Фото без опису15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників  бойових дій на території інших держав та 28-а річниця виведення  військ колишнього СРСР із Демократичної Республіки Афганістан.

У  цей день в 1989 році Радянські війська покинули Афганістан, з честю  виконавши завдання керівництва держави, проявивши при цьому  зразки мужності і героїзму. Ця дата стала початком пам’яті всіх воїнів,  які загинули в ході збройних конфліктів на території на території  ближнього і дальнього зарубіжжя. Війна в Афганістані тривала 9 років  1 місяць і 18 днів. Через цю війну пройшли 550 тис. радянських солдат  і офіцерів, 72 з них одержали звання Героя Радянського  Союзу. Більше 15 тис. радянських солдат загинули на чужій землі,  серед яких і 3 наших земляки: Сергій Семенченко (с-ще Семенівка),  Анатолій Семенов (с. Погребняки), Микола Головко (с. Тукали). Це  були найбільші втрати Радянської Армії з часів Великої Вітчизняної  війни. У наші дні можна почути різні оцінки тих трагічних сторінок нашої  історії, але ніхто не може кинути тінь на мужність і героїзм солдат, які,  не шкодуючи життя, виконали свій військовий обов’язок.

У заході взяли участь  голова райдержадміністрації Віктор Федоренко, заступник голови районної ради Володимир Сербин, заступник селищного голови Світлана Палій, учасники бойових дій на території інших держав та члени їх родин, військовослужбовці,  представники трудових колективів установ та організацій селища та громадськість. У своєму слові голова районної Спілки ветеранів Афганістану Леонід Шкарупа сказав: «Цього дня ми збираємося з побратимами, щоб згадати роки служби в Афганістані і товаришів, які не повернулися звідти. Хто побував на війні, знає, що вона несе — смерть, розруху, біль, голод. Тож хочемо, щоб ніколи не повторилося те, що пережили ми. Здоров’я всім, благополуччя і миру, миру». Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку вшанували присутні світлу пам’ять полеглих в Афганістані. Пам’ятаймо про мужність й відвагу воїнів-афганців та всіх тих українців, які загинули на чужині!
Також воїни-афганці поспілкувалися цього дня із керівництвом району.

СЕМЕНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

Пам’ятаймо про мужність й відвагу воїнів-афганців та всіх тих українців, які загинули на чужині.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора