Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Трохи про ботулізм, або чому відкрити стару консерву — майже завжди погана ідея

Дата: 22.07.2022 10:54
Кількість переглядів: 277

Фото без описуТрохи про ботулізм, або чому відкрити стару консерву — майже завжди погана ідея

Можливо, у сучасній ситуації нам доводиться харчуватися консервованою або в’яленою їжею частіше, ніж того б хотілося.

Таке харчування має свої очевидні переваги: це зручно та швидко, особливо якщо ти в дорозі, в укритті, у наряді. Втім, обираючи таку їжу, важливо знати заходи безпеки.

Ботулізм — це важке харчове отруєння, наслідки якого можуть бути летальними. Отруєння спричиняє токсин бактерії — Clostridium botulinum bacteria.Фото без опису

 Серед симптомів ботулізму:

— порушення близького зору — ти не можеш читати текст, але добре бачиш предмети на відстані;

— сітка або туман перед очима;

— сильно виражена сухість у роті;

— важко говорити (голос стає тихим, гугнявим або пропадає);

— підвищена стомлюваність, м’язова слабкість;

— запаморочення;

— короткочасні ознаки ураження травної системи (нудота, блювання, послаблення випорожнень), а потім — стадія парезу кишківника (здуття живота, закреп);

— ураження м’язів шиї та кінцівок;

— "грудки в горлі".

Якщо ти підозрюєш у себе ботулізм, необхідно терміново їхати до лікарні! Більше про це захворювання — в інфографіці та в матеріалі (https://inscience.io/en/berezhy_sebe/food-poisoning/2241/) на сайті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора