Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відділ житлово-комунального господарства, цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Семенівської селищної ради  попереджає: про заборону спалювання сухої трави, залишків рослинності, сміття та побутових відходів

Дата: 17.03.2023 15:30
Кількість переглядів: 172

Відділ житлово-комунального господарства, цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Семенівської селищної ради  попереджає: за самовільне спалювання рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність

 

Із настанням весни жителі громади  починають господарювати на городах, подвір’ях, прибудинкових територіях, і, на жаль, часто таке прибирання завершується спалюванням залишків листя, сухої трави, та  різного сміття.

У такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти та порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей, такі дії можуть призводити  до виникнення некерованих надзвичайних ситуацій.

Шкода від самовільного й неконтрольованого спалювання рослинних залишків становить велику небезпеку для довкілля і створює серйозну загрозу для людського здоров’я, адже листя, що тліє без доступу кисню, виділяє хімічні сполуки, здатні викликати в організмі людини важкі захворювання.

Відділ житлово-комунального господарства, цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Семенівської селищної ради  попереджає про заборону спалювання сухої трави, залишків рослинності, сміття та побутових відходів, розпалювання багаття в паркових зонах та поблизу лісових масивів.

 

Вкотре закликаємо жителів громади  не бути байдужими до довкілля і свого здоров’я та не спалювати суху рослинність і сміття, бути обережними з вогнем біля місць, де є сухостій або очерет.

Будьте свідомими та відповідальними. Якщо ж ви стали свідком пожежі — негайно повідомте за екстреним номером Служби порятунку 101!

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора