Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

ФЕНОМЕН СТІЙКОСТІ

Дата: 25.07.2024 15:03
Кількість переглядів: 93

В липні місцевий кіноклуб Docudays.UА при уповноваженому органі з питань пробації клієнтам пробації репрезентував фільм "Літургія протитанкових перешкод" 2022р, режисера Дмитра Сухолиткий-Собчук. Даний короткометражний фільм чітко окреслює, що Українська реальність розділена на два періоди — до і після війни. У національному опорі кожен громадянин і кожна громадянка намагається допомогти. Українці/-ки змінюють професії й адаптуються до потреб воєнного часу. Скульптор(к)и виробляють протитанкові перешкоди у своїх майстернях. Наче «Теракотова армія», мовчазні постаті відомих українців, янголів, козаків, а також численні копії Ісуса Христа, завмерли в передчутті нових творів. Майстри зварюють захисні металеві конструкції для ЗСУ.

Захід націлений на формування ширшого розуміння прав людини і людської гідності, необхідності участі кожного і кожної в їх захисті, особливо в умовах повномасштабної війни росії проти України,  усвідомлення взаємозв’язку між особистими потребами і потребами громади та країни в цілому,  цінність феномену стійкості українців, його витоків та підґрунтя, активізувати усвідомлення власної ролі й відповідальності за збереження і відновлення своєї громади.

Дмитро Сухолиткий-Собчук — український автор і режисер, закінчив Київський національний університет театру, кіно та телебачення імені І. К. Карпенка-Карого. Учасник Berlinale Talents, Локарнської кіноакадемії; засновник сценарної платформи «Тераріум». Його перший повнометражний фільм «Памфір» був відібраний для «Режисерського двотижневика» на Каннському кінофестивалі у 2022 році. У червні 2023 року британське видання «The Guardian» включило стрічку «Памфір» до переліку 37 найкращих фільмів 2023 року.

Фото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора