Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Управління ДМС у Полтавській області

Особливості оформлення дитячого закордонного паспорта

Нагадуємо мешканцям Полтавської області, що процедура оформлення дитячого закордонного паспорта відрізняється від документування дорослих – такий паспорт може бути оформлений з народження та видається на 4 роки, присутність дитини під час подачі документів не завжди є обов’язковою.

11:30:37 09.01.2024

Міграційна служба Полтавщини: ID-картка - що потрібно знати

Отже нагадуємо, що ID-картка видається у разі:   — досягнення 14-річного віку;   — втрати/викрадення паспорта:   — закінчення терміну дії паспорта;   — зміни інформації;   — виявлення помилки в інформації;   — непридатності паспорта до подальшого використання;   — присвоєння РНОКПП або повідомлення про відмову від його прийняття;   — замість паспорта зразка 1994 року (якщо власник не вклеїв фото в паспорт протягом одного місяця після досягнення 25 або 45 років, з урахуванням особливостей дії воєнного стану в Україні);   — замість паспорта зразка 1994 року (за бажанням).   Наголошуємо, що законодавство України не визначає кінцевої дати чинності паспортів громадянина України зразка 1994 року. Тобто, якщо Ваш паспорт-книжечка не має ніяких пошкоджень і містить актуальну інформацію - він є дійсним документом й обміняти його на ID-картку Ви можете за власним бажанням.   Разом з тим, звертаємо увагу, що ID-картка видається:  — зі строком дії 4 роки особам віком від 14 до 18 років;  — зі строком дії 10 років особам, яким виповнилося 18 років і більше.    Для оформлення ID-картки можна звернутися до будь-якого підрозділу Міграційної служби у Полтавській області, незалежно від місця реєстрації.

10:20:22 08.12.2023

Міграційна служба Полтавщини: відповідаємо на актуальне запитання

Чи може батько отримати закордонний паспорт дитини, якщо документи на оформлення подавала мати? Відповідь — так. Це можливо, якщо під час подання заяви-анкети на оформлення закордонного паспорта дитині (у віці до 12 років) один з батьків визначить другого з батьків (опікунів, піклувальників, повнолітніх сина чи дочку, рідних (повнорідних та неповнорідних) сестру, брата, діда, бабу), який буде отримувати виготовлений закордонний паспорт.

08:05:56 13.11.2023

Полтавщина: що робити, якщо паспортний документ втрачено за кордоном

Процедура звернення до уповноважених органів внаслідок викрадення паспорта є однаковою в більшості країн. Як і в Україні, закордоном необхідно відразу звернутись до найближчого відділення поліції для складання заяви про втрату паспортного документа. 

16:35:05 26.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора