A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Управління Держпраці у Полтавській області

Що таке трудовий договір?

Трудовий договір - це документ, який регулює відносини між працівником і роботодавцем. Він визначає права і обов’язки обох сторін, умови праці, заробітну плату, термін дії, порядок зміни і розірвання.

14:37:51 06.12.2023

Розпочинається інформаційна кампанія «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!»

1 грудня Держпраці розпочинає інформаційну кампанію «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!», спрямовану на вирішення проблеми незадекларованої праці в умовах воєнного стану.

13:35:26 05.12.2023

Строки розрахунку при звільненні та відповідальність за затримку розрахунку при звільненні

Статтею 116 Кодексу Законів про працю України передбачено, що при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про суми, нараховані та виплачені працівникові при звільненні, із зазначенням окремо кожного виду виплати (основна та додаткова заробітна плата, заохочувальні та компенсаційні виплати, інші виплати, на які працівник має право згідно з умовами трудового договору і відповідно до законодавства, у тому числі при звільненні) роботодавець повинен письмово повідомити працівника в день їх виплати.

13:31:34 05.12.2023

Рівні права та можливості для жінок і чоловіків

12 серпня 2022 р. Урядом схвалено Державну стратегію забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року та затверджено операційний план з її реалізації на 2022–2024 роки».Проект акта розроблено на виконання доручення Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної у відповідності до рекомендацій Комітету ООН з ліквідації дискримінації стосовно жінок, отриманих Україною за результатами розгляду періодичної доповіді з виконання Конвенції ООН, євроінтеграційних зобов’язань України та рішення Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків від 15 березня 2021 року.Стратегія була подана Мінсоцполітики після розробки спільно з Урядовою уповноваженою з питань ґендерної політики Катериною Левченко, ЦОВВ, ОДА, міжнародними та громадськими організаціями.Державна стратегія забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року — комплексний стратегічний документ, який визначає пріоритетні напрями консолідованих дій центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, суб’єктів господарювання для зменшення гендерної нерівності в усіх сферах життєдіяльності суспільства.          Документ зосереджує увагу на чотирьох стратегічних цілях: Ефективне та злагоджене функціонування національного механізму забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, що дозволить створити підґрунтя для врахування потреб різних груп жінок і чоловіків при прийнятті рішень у всіх сферах та на всіх рівнях. Ефективна протидія усім формам насильства, у тому числі пов’язаному з конфліктом. Забезпечення жінкам та чоловікам рівних прав та можливостей людського розвитку у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури та спорту, тощо. Забезпечення рівної участі жінок та чоловіків у різних сферах економічної діяльності, що створить підґрунтя для гальмування процесів росту рівня бідності населення, пов’язаних із агресією російської федерації в Україні.      Документ є важливим для формування та реалізації державної політики у всіх сферах, забезпечення стійкості України, її відновлення та подальшого розвитку важливим є збереження досягнень державної політики забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а також інтеграція ґендерного підходу в Національну стратегію відновлення України та інші програмні документи.  Головний державний інспектор Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці Владислав КОВТУН

13:29:48 05.12.2023

Працівник не погодився зі зміною істотних умов праці через війну: чи можна його звільнити?

Працівник не погодився зі зміною істотних умов праці через війну: чи можна його звільнити?   Якщо працівник відмовився працювати в нових умовах та повідомив про це роботодавця письмово, роботодавець має право розірвати з ним трудовий договір

14:11:49 31.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора