A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

«Тіньова» зайнятість, так звана заробітна плата в «конвертах»

Дата: 23.11.2021 11:01
Кількість переглядів: 196

Фото без опису«Тіньова» зайнятість, так звана заробітна плата в «конвертах» ????– це проблемні явища, які на жаль, все ще залишаються актуальними в наш час, адже використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, які суттєво впливають на життя людини.

???? Саме з метою інформування клієнтів Семенівської районної філії Полтавського ОЦЗ про негативні наслідки неоформлених трудових відносин із роботодавцем 19 листопада 2021 року проведено інформаційний вебінар. До участі у вебінарі запрошено керівника відділу Семенівське бюро правової допомоги Тетяну Новобранець.

???? Завідувач сектору активної підтримки філії Тетяна Баранцова поінформувала, що незважаючи на роз’яснення в засобах масової інформації та вимоги чинного законодавства, працевлаштування у правовому полі для багатьох сьогодні є серйозною проблемою. Для роботодавця нелегальна праця може принести нестабільність у діяльності, відсутність відповідальності працівника, можливість безкарного заподіяння матеріальної шкоди, неналежне виконання трудових обов’язків.

???? Для найманого працівника неоформлені трудові відносини несуть нестабільність щодо можливого припинення трудових відносин у будь-який час і без належного обґрунтування, повну відсутність соціальних гарантій, передбачених державою для найманих працівників і у майбутньому – мізерні пенсії.

???? Тетяна Новобранець наголосила, що отримання заробітної плати в «конверті» – це, перш за все, удар по пенсійних накопиченнях громадян. Адже нарахування страхових внесків, що гарантують пенсійні виплати в майбутньому, здійснюється роботодавцем тільки виходячи з офіційної суми заробітної плати. Вона звернула увагу присутність про можливість реєстрації особистого кабінету на сайті https://portal.pfu.gov.ua/, щоб мати можливість переглядати інформацію про наявний страховий стаж, сплату страхових внесків роботодавцями.

???? Також Тетяна Олександрівна повідомила про питання домашнього насильства, яке дуже гостро стоїть у нашому суспільстві. Вона розповіла про заходи, які можуть застосовуватися до кривдників, а також заклади, до яких можна звернутися по допомогу у даному питанні.

Тож, що робити і куди звертатися, якщо ви стали жертвою домашнього насильства?

– Телефонувати в поліцію 102.

– Телефонувати на «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства 15-47.

– Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги

0-800-213-103.

– Звернутися в центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (в регіоні свого проживання).

– Національна “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0-800-500-335 або 116-123 (короткий номер із мобільного).

Національна дитяча “гаряча лінія” 0-800-500-225 або 116-111 (для дзвінків із мобільного).

Більше цікавої інформації читайте за посиланнями:

- https://www.facebook.com/semeniwkaRCZ

- https://pol.dcz.gov.ua/Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора