A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Шановні батьки та керівники навчально-виховних закладів, ПАМ’ЯТАЙТЕ: що саме від правильності ваших дій і поведінки залежить життя і здоров’я наших дітей як у повсякденному житті, так і в умовах НС!!!

Дата: 23.12.2021 09:02
Кількість переглядів: 816

Фото без описуОсоблива відповідальність за підготовку до захисту і безпосередньо захист дітей у надзвичайних ситуаціях мирного та воєнного часу лягає на все доросле населення і в першу чергу на батьків та керівників, вихователів і медпрацівників дитячих закладів.

Усе доросле населення зобов'язане знати засоби і заходи щодо захисту дітей.

З виникненням небезпечної ситуації керівники шкіл і дитячих закладів вживають заходи щодо захисту дітей згідно з планом ЦО, які складаються на всіх підприємствах (об'єктах) незалежно від форми власності. Керівникам, у разі виникнення небезпеки, потрібно пояснити порядок укриття дітей в захисних спорудах (ЗС), забезпечити їх засобами індивідуального захисту (дитячими протигазами і дитячими захисними камерами) та медичними засобами захисту. У разі необхідності потрібно виготовити ватно-марлеві пов'язки, підготувати дитячий одяг і взуття для захисту шкіри від радіоактивних, отруйних і біологічних засобів. Підготувати все необхідне для евакуації дітей або перебування їх тривалий час в ЗС. У цей час діти повинні знаходитись під наглядом дорослих. Отримавши засоби захисту для дітей, дорослі перевіряють їх справність і тренують у використанні їх дітьми за призначенням, враховуючи психологічні і фізіологічні особливості дітей.

Діти дошкільного і шкільного віку повинні знаходитись у протигазах під наглядом дорослих.

Дорослим потрібно впевнитися в своїх знаннях щодо порядку використання медичних засобів захисту, які знаходяться в індивідуальній аптечці (АІ) та індивідуальному протихімічному пакеті (ІПП).

Слід пам'ятати, що із АІ, крім знеболюючих засобів і радіоактивного засобу №2 дітям віком до 3-х років за один прийом дають ¼ таблетки, а дітям від 8 до 15 років – половину дози дорослого. Рідиною з протихімічного пакету можна обробити шкіру дітей старше 7 років, а для дітей від 1,5 до 7 років використовувати лужно-пероксидну рецептуру.

Отримавши повідомлення про евакуацію, батьки і керівники ДНЗ зобов'язані взяти підготовлені для дітей засоби індивідуального захисту, їх речі, продукти харчування, документи і прибути з дітьми на збірний евакуаційний пункт. Пильно слідкувати за дітьми, не дозволяти їм відлучатися. При посадці до транспортних засобів і у дорозі контролювати поведінку дітей і суворо дотримуватись встановленого порядку та заходів безпеки. Діти транспортуються в першу чергу. При переїзді залізницею – слідкувати, щоб на зупинках діти не виходили з вагонів без дорослих. Прибувши в населений пункт, призначений для розселення, необхідно з’ясувати наявність і місцезнаходження ЗС, а якщо їх немає, то вжити заходи щодо будівництва найпростіших укриттів або пристосувати під них погреби, підвали та інші заглиблені приміщення. При отриманні сигналу про небезпеку необхідно діяти так, як рекомендує штаб ЦО при передачі сигналу. Якщо рекомендується укритись в ЗС, то дорослі повинні швидко одягти дітей (дітей до 1,5 років помістити в камеру захисну дитячу, яку завчасно не герметизують), взяти підготовлені речі, продукти харчування, документи і піти у сховище або протирадіаційне укриття (ПРУ). У сховищі дітей розміщують ближче до повітропроводів.

В ЗС діти повинні виконувати всі вказівки дорослих. Обслуговуючий персонал ЗС та дорослі повинні утворити максимально сприятливі умови для тривалого перебування дітей у ЗС. Перебуваючи разом з дітьми, дорослі повинні підтримувати спокій і бути терплячими.

Після виходу із зони ураження потрібно негайно провести часткову або повну санітарну обробку.

При несподіваній хворобі дитини потрібно негайно сповістити найближчий лікувальний заклад, а до прибуття медичних працівників по можливості ізолювати дитину.

В умовах НС мирного і воєнного часу необхідно заборонити дітям відлучатись з дому, їсти сирі, немиті та термічно необроблені продукти харчування.

Шановні батьки та керівники навчально-виховних закладів, ПАМ’ЯТАЙТЕ:

що саме від правильності ваших дій і поведінки залежить життя і здоров’я наших дітей як у повсякденному житті, так і в умовах НС!!!

Інформує: Відділ житлово-комунального господарства, цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Семенівської селищної ради 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора