Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Що робити під час сигналу "Повітряна тривога"

Дата: 01.03.2022 13:43
Кількість переглядів: 100

  Сирена оповіщення населення звучить три хвилини. Якщо ви її чуєте або побачили оповіщення в офіційних джерелах, увімкніть телебачення або радіо, де передається голосове повідомлення про характер тривоги. Для Полтави та області це телеканали «Суспільне Полтава» або ІРТ, а радіо можна знайти на частотах 101,8 МГц (Полтава), 100,9 МГц (Кременчук).

 Якщо такі вказівки передаються по ТБ та радіо, вимкніть світло та газ, візьміть «тривожну валізку»: документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейдіть у найближче укриття. Повідомте також сусідів та осіб з інвалідністю, рідних, які не чули сигнал. Допоможіть їм перейти в укриття. Якщо у вас немає можливості швидко перейти у сховище, перейдіть до більш безпечного місця в квартирі: подалі від вікон, у коридор — під несучі стіні, або ванну (але закрийте рушником дзеркало).

 Режим «Повітряної тривоги» діє одну годину. В цей час люди мають перебувати у сховищах. За умов відсутності нових ввідних, через годину після сирени, оперативний штаб дає на радіо і телебачення команду про «Відміну повітряної тривоги». Після неї можна виходити з укриття та повертатися до звичних справ.Додамо, що у крайніх випадках або місцях, куди не дістають сирени, сигнали тривоги можуть передавати дзвони на церквах та клаксони громадського транспорту.

Сигнал "Повітряна тривога" подається лише оперативним черговим цивільного захисту Полтавської області у разі підтвердження інформації про можливу небезпеку. Органи місцевої влади та місцевого самоврядування не мають можливості самостійно подавати чи скасовувати сигнали цивільного захисту, що передаються територіальною системою централізованого оповіщення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора