Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Подбайте про безпеку — станьте видимими на дорозі

Дата: 28.09.2022 15:02
Кількість переглядів: 161

Фото без описуПодбайте про безпеку — станьте видимими на дорозі

 

З настанням осені світловий день скорочується, а це означає, що саме час укомплектувати свій образ стильними світлоповертачами:

-браслетами

-брелоками

-наліпками

-поясом

-або жилетом.

Їх можна одягнути або причепити на одяг і наплічник. Також часто одяг та взуття виробники одразу шиють з такими елементами. Принцип дії заснований на тому, що світло, потрапляючи на поверхню із спеціального пластику, концентрується та відображається у вигляді вузького пучка. Коли фари автомобіля «вихоплюють» навіть маленький світлоповертач, водій здалеку бачить яскраву світлову точку. Тому шанси, бути поміченим, збільшуються у багато разів.

Згідно з правилами дорожнього руху пішоходи повинні обов’язково користуватися світлоповертаючими елементами у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості.

Адже використання таких елементів гарантовано привертає увагу та зменшує ризик потрапляння в дорожньо-транспортні пригоди. Завдяки такому аксесуару видимість пішохода на дорозі збільшиться до 130-150 метрів (без світлоповертачів водій може помітити пішохода лише з відстані 25-30 метрів). А з дальнім світлом фар водій бачитиме пішохода на відстані від 300 до 400 метрів, що особливо актуально на трасах.

Позначивши себе на дорозі, ви даєте можливість водіям помітити себе здалеку й належним чином відреагувати.

«Безпека на дорозі — це безпека життя", і часто вона залежить саме від нас. Тому нагадуємо ще раз усім жителям Семенівщини: обов'язково дотримуйтеся правил дорожнього руху! Це стосується усіх учасників: і водіїв, і пішоходів, і велосипедистів.

Принагідно хочеться звернутися саме до дорослих: станьте прикладом для своїх дітей — не легковажте правилами; пояснюйте, обговорюйте різні ситуації; забезпечте дітей світловідбивними елементами (особливо у вечірню пору доби), помітним одягом, і, можливо, це допоможе вберегти їх від неприємностей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора