Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Проведено робочу нараду: обговорено актуальні питання з різних сфер життєдіяльності громади

Дата: 12.12.2022 14:00
Кількість переглядів: 168

 

Щотижнева  робоча нарада, яку провела селищний голова Людмила Милашевич 12 грудня,  розпочалася з обговорено найбільш проблемних та  вагомих питань життєдіяльності громади.  

 Як наголосила Людмила Павлівна,  одним з головних завдань селищної ради, наразі, є підготовка до зимового періоду та формування бюджету на 2023 рік.

Начальник фінансового управління Світлана Палій розповіла, що   його  формування відбувається з огляду на актуальні задачі щодо забезпечення життєдіяльності громади та соціального захисту населення.  Також вона підкреслила, що існує велика проблема в фінансуванні  галузі освіти, а саме освітній субвенції.

 

У  ході наради обговорили  питання  про   стан запобігання поширення гострого респіраторного захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусною інфекцією  SARS COV-2 у  Семенівській громаді. Про те, яка ситуація в громаді, розповіла завідувач сектору охорони здоров’я Семенівської селищної ради Світлана Бахаутдінова.  Вона зазначила, що протягом останнього тижня зареєстровано 9 нових  випадків захворювання на COVID-19. У порівнянні з попереднім тижнем спостерігається ріст захворювання на 12,5%.  Серед  зареєстрованих 2 хворих дітей шкільного віку.  На сьогодні в  лікувальному закладі КП "Семенівський центр ПМСД»  наявні вакцини  CoronaVac  та Pfizer.  Також Світлана Григорівна відмітила, що у  зв’язку  зі зміною  погодних умов (підвищення вологості, зміна температури),  збільшується вірогідність зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні  вірусні інфекції  ( ГРВІ).Відкрити світлину

З наступного питання  про стан забезпечення в громаді права дитини на виховання в сім’ї в умовах воєнного стану доповіли начальник служби у справах дітей Тамара Таран та  завідувач  відділенням соціальної роботи КУ «Центр  надання соціальних послуг» Жанна Омельченко.

 Фото без описуТамара Володимирівна зазначила, що станом на 12 грудня 2022 року на обліку служби у справах дітей селищної ради перебуває: 26 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 16 дітей-сиріт, 10 дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом поточного періоду знято з обліку 4 дітей, у зв’язку з досягненням повноліття, взято – 6. Відповідними рішеннями виконавчого комітету Семенівської селищної ради їм надано статуси дітей-сиріт (3),  дітей, позбавлених батьківського піклування (3). 5 дітей, влаштовано під опіку/піклування, 1 малолітню дитину, у зв’язку з   відібранням у матері   без позбавлення її батьківських прав, направлено до Кременчуцького спеціалізованого  будинку  дитини.

Із загальної кількості  дітей, що перебувають на первинному обліку служби, до сімейних форм виховання влаштовано 24 дитини. З них: під опікою, піклуванням громадян - 21 дитина, на вихованні у прийомній сім’ї -  3 дітей, 1 дитина тимчасово знаходиться у Кременчуцькому спеціалізованому будинку дитини, 1 дитина навчається у Гадяцькому вищому професійному аграрному училищі (тимчасово перебуває за кордоном, в Польщі), що  становить 92% від загальної кількості дітей, що перебувають на первинному обліку служби.

За словами Жанни Омельченко на сьогодні у громаді функціонує 5 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу, у яких виховується 19 дітей, з них 1 прийомна сім’я (1 дитина) переїхала в громаду з іншої території та має статус ВПО. Цим родинам надається послуга «соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування».

З початку 2022 року працівниками відділення зареєстровано 405 повідомлень про дитину/сім’ю/особу, яка перебуває у складних життєвих обставинах чи має ознаки вразливості та ризик потрапляння в такі обставини. Всі повідомлення отримали належне реагування: з метою з’ясування ситуації та обставин фахівцями із соціальної роботи здійснено відвідування сімей/осіб, проведено оцінки потреб, про що складено відповідні акти та висновки.  За висновками оцінок потреб та відповідно до рішень Управління соціального захисту населення та праці Семенівської селищної ради, станом на 12.12.2022 у відділенні соціальної роботи перебуває на обліку 130 сімей/осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, у них виховується 228 дітей.

Серед інших важливих питань обговорено роботу КП «Комунальник».  Дано доручення відділу економічного розвитку та інвестицій Семенівської селищної ради  здійснити  моніторинг цін на основні продукти харчування   серед торгових мереж громади.  Контроль за ціновою політикою здійснюється  спільно з представниками Держпродспоживслужби.

Головою громади було поставлені чіткі завдання та визначено план роботи на найближчий період.Немає опису.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора