Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Як прописати новонароджену дитину, якщо її батьки зареєстровані на тимчасово окупованій території?

Дата: 14.12.2022 08:39
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

Як прописати новонароджену дитину, якщо її батьки зареєстровані на тимчасово окупованій території?

До Центру надання адміністративних послуг Семенівської селищної ради все частіше звертаються внутрішньо переміщені особи, зареєстровані на тимчасово окупованій території, із питанням реєстрації місця проживання новонароджених малюків.

Відповідно до чинного законодавства батьки мають це зробити протягом 3 місяців з дня народження дитини.

Відповідаємо

Місцем проживання дитини до 10 років є місце реєстрації її батьків (усиновлювачів чи опікуна). Отже, прописати її можна лише за адресою батька або матері. При цьому згода власника чи інших осіб, які проживають у такому житлі, не потрібна.

Проте, якщо батьки зареєстровані на тимчасово окупованій території Донецької, Луганської областей, Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, прописати новонароджену дитину разом із ними не вийде

Натомість батьки можуть зареєструвати (задекларувати) своє нове місце проживання без зняття з реєстрації попереднього. І вже після цього прописати дитину.

Отримати таку послугу можливо у Центрі надання адміністративних послуг Семенівської селищної ради за адресою: с-ще Семенівка, вулиця Незалежності, 44, к.101. Графік роботи — з понеділка по четвер з 07:30 до 16:15 (прийом громадян здійснюється до 15:00) та в п’ятницю з 07:30 до 15:00 (прийом громадян — до 14:00), без перерви. Додаткова інформація за телефоном: +380979200509 або електронною адресою cnap-semenivka-sr@ukr.net.

Також отримати таку послугу можна в електронному вигляді через портал «Дія». Щоправда, інформація про житло має бути розміщена у Реєстрі нерухомості, а майно не має перебувати в іпотеці або довірчій власності.

Ми працюємо для Вас!

ЦНАП Семенівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора