A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Зустріч медичного колективу Семенівської лікарні з керівництвом громади

Дата: 19.12.2022 08:32
Кількість переглядів: 133

 

Зустріч медичного колективу Семенівської лікарні з керівництвом громади

15 грудня відбулася зустріч медичного колективу Семенівської лікарні з керівництвом громади.

Зустріч відбулася у великій залі засідань селищної ради. Участь у нараді взяли селищний голова Людмила Милашевич, заступники селищного голови  з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Світлана Неіленко, Юрій Стеценко, депутат Семенівської селищної ради, голова постійної комісії з питань планування бюджету, фінансів, податків, майна  та соціально-економічного розвитку Валерій Книш, представник Оболонської громади Олександр Яровий, головний лікар  КП «Семенівська лікарня» Олександр Романюк, начальник фінансового управління Семенівської  селищної ради Світлана Палій,  завідувач сектору охорони здоров’я Семенівської селищної ради Світлана Бахаутдінова, спеціаліст I  категорії Олена Хоменко,  депутати, лікарі та персонал вторинної ланки медичної допомоги.

Зустріч відбулася у форматі діалогу. Присутні мали можливість висловити свою стурбованість, розповісти про наболіле, а також  почути відповіді на всі болючі питання.

Після виступу медиків до присутніх звернулася селищний голова Людмила Милашевич.  Вона зазначила, що надання якісних медичних послуг на територіальній громаді – це одне з основних питань, що ставлять перед собою представники влади Семенівської громади, депутати, робочі групи та сектор охорони здоров’я. Людмила Павлівна  запевнила, що проведені неодноразові   робочі зустрічі, обговорення, ніяким чином не пов’язані зі скороченням штату. Навпаки,  селищна рада, депутати, члени профільної постійної  комісій  з питань охорони здоров’я, соціального розвитку та соціального захисту рішуче налаштовані зберігати та  підвищувати якість  надання медичних послуг для жителів нашої громади. Адже трансформація системи охорони здоров’я відбувається перш за все в інтересах пацієнта.

Однак, як  зазначалося  у виступах самих лікарів, виникає ряд проблем  у нововведеннях Національної служби здоров’я України.

 

Під час наради, окрім теми якості медичних послуг, обговорено питання фінансування КП «Семенівська лікарня». Як відомо, що в Україні у повному обсязі працює Програма медичних гарантій – перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно. І кількість коштів, отриманих медичним закладом від Національної служби здоров’я України, напряму залежить від кількості наданих медичних послуг. А якщо послуга неякісна – люди не бажають її отримувати. Як наслідок – лікарня втрачає кошти

Селищний голова наголосила працівникам медичного закладу на взаємодії первинної та вторинної ланки медицини, звернула їхню увагу на злагодженій співпраці та закликала до порозуміння. Окремо підкреслила  такі важливі речі як людяність, відповідальність, самоосвіта лікарів, професійний розвиток, обмін досвідом, комунікація з сусідніми мед закладами, тощо.

Також керівництво громади  розповіло  учасникам зустрічі, що всіляко підтримують лікарню та станом на сьогодні виконали всі зобов’язання: послуги по оплаті електроносіїв, природного газу,  медикаментів, пільгових рецептів. Станом на 16.12.2022 року  витрачено коштів на КП Семенівська лікарня»  5 млн. 191 тис. 966 грн. Натомість – чекають від керівництва КП «Семенівська лікарня»  пропозицій, різного роду бачень та ідей виходу з ситуації  яка склалася.  

Цього дня  медичні працівники мали змогу поставити керівникам селищної ради питання, які їх цікавлять, та отримати на них вичерпні відповіді.

В подальшому дійшли згоди про проведення зустрічей з керівництвом лікарні та з’ясування  юридичних аспектів.Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора