A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Виїзди у населені пункти громади для надання правових консультацій

Дата: 24.03.2023 14:00
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

 

23 березня 2023 року головним юристом сектору «Семенівське бюро правової допомоги» Оленою Зайченко разом із фахівцями земельного відділу та центру надання адміністративних послуг Семенівської селищної ради проведено виїзд до села Товсте Семенівської ОТГ. Метою виїзду було проведення інформаційної роботи серед жителів населеного пункту із земельних та інших правових питань.

Олена Зайченко провела інформаційну роботу з присутніми та розповіла про спадкування земельної ділянки, що знаходиться в оренді, під час воєнного стану.

Спадкування земельної ділянки, що знаходиться в оренді не припиняє дію договору оренди землі. Зміна власника земельної ділянки (орендодавця) не є підставою для припинення договору оренди землі. Крім випадків, у разі якщо в договорі оренди прописано, що смерть орендодавця є підставою для припинення дії договору. Отже, успадкувавши земельну ділянку, спадкоємець приймає на себе не тільки право власності на нього, а й права і обов'язки, що виникли у спадкодавця за договором. Причому, до закінчення терміну оренди новий власник не має права в односторонньому порядку розірвати договір. Договір може бути розірвано тільки за згодою сторін.

Згідно внесених змін в земельне законодавство на час воєнного стану Закон № 2145-ІХ вводить норму про автоматичне поновлення договорів щодо с/г земель, строк користування яких закінчився після введення воєнного стану (24 лютого 2022). Такі договори автоматично поновлюються на один рік без волевиявлення їх сторін про поновлення і без внесення відомостей про поновлення договору до Державного реєстру речових прав. Ці зміни поширюються і на землі приватної власності.

Таким чином, якщо строк дії договору оренди закінчиться під час дії воєнного стану в Україні, то такий договір не втрачає свою чинність і продовжить діяти ще один рік.

 Після проведення інформаційної частини заходу присутні мали змогу поставити питання, що їх цікавили, зокрема, із земельних питань. Під час спілкування було надано правові консультації та роз'яснення з поставлених питань.

Правову допомогу можна отримати звернувшись безпосередньо до сектору “Семенівське бюро правової допомоги” за адресою смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341)91243. Номер контакт центру системи БПД – 0800213103.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора