A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Розпочала роботу комісія  з перейменування вулиць

Дата: 30.05.2023 09:49
Кількість переглядів: 89

Розпочала роботу комісія  з перейменування вулиць

Відбулося перше в цьому році засідання комісії з питань перейменування вулиць, провулків, площ, парків, скверів та встановлення пам’ятних знаків  на території Семенівської громади.  Провів  засідання заступник  селищного  голови  з питань діяльності виконавчих органів, голова комісії Юрій Стеценко.

Участь у засіданні  взяли керуюча справами (секретар) виконавчого комітету селищної ради Людмила Лопата, начальник відділу культури та дозвілля селищної ради Інна Календарь, завідувач  КЗ «Семенівський краєзнавчий музей»  Лілія Ярова, директор КУ «Семенівська центральна  бібліотека» Лідія Шумейко,  депутат, голова комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку, боротьби зі злочинністю та запобігання корупції Віктор Юрченко, головний спеціаліст  відділу містобудування, архітектури,  житлово-комунального господарства, цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами, секретар комісії Віктор Федоренко.    

Керуюча справами (секретар) виконачого комітету селищної ради Людмила Лопата  повідомила, що метою проведення робочого засідання є обговорення питання щодо забезпечення належної реалізації Законів України «Про  засудження та заборону  пропаганди російської імперії політики в Україні  і деколонізацію топонімії» та «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Маємо  підґрунтя як будуть  реалізовуватися  положення  законодавства: рішенням двадцятої  позачергової сесії восьмого  скликання від 03 березня 2023 року затверджено Порядок найменування або  перейменування вулиць провулків, площ, парків, скверів та встановлення пам’ятних знаків  на території Семенівської селищної ради. 

Заступник селищного голови  з питань діяльності виконавчих органів Юрій Стеценко  нагадав присутнім, що такі заходи важливі, оскільки загалом відповідають на гострі виклики сьогодення.  Україна  змінилася. Зокрема,   що стосується перейменування вулиць та перенесення і демонтажу пам'ятників. Наразі Відділ культури та дозвілля селищної ради направив лист-клопотання до Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА з проханням зняття пам’ятника-погруддя секретарю підпільного райкому комсомолу  І. А.Сухині( 1915-1942) з державного реєстру, – зауважив Юрій Сергійович.

Засідання проходило в конструктивному діалозі. Кожен із присутніх ознайомився із порядком, рішеннями та законами. Детально вивчали  перелік вулиць громади, які включають 43 населені пункти. Члени комісії вирішили напрацювати певні  пропозиції і на  черговому засіданні  обговорити їх та винести  на розгляд жителів громади.Фото без опису

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора