A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Стартував пілотний проєкт сервісних центрів МВС із забезпечення прозорих іспитів

Дата: 14.06.2023 07:57
Кількість переглядів: 92

Стартував пілотний проєкт сервісних центрів МВС із забезпечення прозорих іспитів

Одним з основних напрямків розвитку діяльності сервісних центрів МВС на цей рік визначили посилення безпеки дорожнього руху, завдяки забезпеченню максимально прозорих умов складання іспитів. Відповідний пілотний проєкт стартував у чотирьох областях: Львівській, Одеській, Київській та Вінницькій, розповів начальник сервісного центру МВС у Семенівці Анатолій Черевко.

За умовами проєкту, в Україні планують залишити 55 хабів, де прийматимуть іспити, решта ж сервісних центрів продовжить надавати інші послуги. З’явиться функція онлайн-запису на практичний іспит.

Класи для теоретичних іспитів обладнають перехресною відеофіксацією із записом звуку. Завдяки цьому більше не буде сліпих зон і ніхто не зможе підказувати. 

Автомобілі сервісних центрів МВС для складання практичного іспиту категорії В обладнають відеореєстраторами попереду та позаду машини, камерою спостереження в салоні з кутом огляду в 360°, яка дозволяє бачити положення рук і ніг як кандидата у водії, так і екзаменатора. В салоні автомобіля фіксуватиметься звук. Ці записи стануть у нагоді також, якщо незгодні з результатами іспитів люди захочуть їх оскаржити, пояснив Анатолій Черевко.

Крім того, в планах дозволити проходити теоретичний курс навчання онлайн – індивідуально з викладачем. А також – дати змогу складати практичний іспит необмежену кількість разів протягом терміну дії свідоцтва про закінчення навчання.

ТСЦ № 5347

В Україні змінилися правила складання водійських іспитів - ОСНОВНІ  НОВОВВЕДЕННЯ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора