Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Понад 270 млн грн акцизного податку спрямували платники Полтавщини до бюджетів усіх рівнів

Дата: 04.01.2024 08:18
Кількість переглядів: 56

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області інформують, що з початку              2023 року платники податків Полтавщини сплатили до бюджетів усіх рівнів 271,9 млн грн акцизного податку. До державного бюджету надійшло 46,0 млн грн, у тому числі до загального фонду державного бюджету 8,0 млн гривень. У листопаді поточного року надходження з акцизного податку до державного бюджету складають 3,5 млн гривень.

У порівнянні із минулорічними показниками, надходження акцизного податку                  з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) до державного бюджету зросли на 37,0 млн гривень. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС                    у Полтавській області Алла Рябкова.

Упродовж 11 місяців 2023 року суб’єкти господарювання Полтавщини сплатили до місцевих бюджетів області 225,9 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями, зокрема, у листопаді надходження складають 20,3 млн гривень.

Протягом січня – листопада 2023 року здійснено низку перевірок, проведених з питань дотримання суб’єктами господарської діяльності норм і вимог законодавства при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією, торгівлі пальним. Так, за результатами 420 фактичних перевірок, застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму 16,9 млн гривень.

        Звертаємо увагу платників на те, що оновлено форму декларації з акцизного податку.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора