A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Щодо сплати задекларованих зобов’язань акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів

Дата: 26.02.2024 10:48
Кількість переглядів: 26

Відповідно до статті 212 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI (із змінами та доповненнями, далі - Кодекс) платниками акцизного податку є особи - суб’єкти господарської діяльності роздрібної торгівлі, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів - алкогольних напоїв.

Згідно з підпунктом 212.3.11 пункту 212.3 статті 212 Кодексу особи – суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларації з акцизного податку за місяць,    в якому здійснюється господарська діяльність.

Відповідно до статті 223 Кодексу базовий податковий період для сплати акцизного податку відповідає календарному місяцю, термін подання декларацій з акцизного податку - не пізніше 20 числа наступного звітного (податкового) періоду.

У відповідності до підпункту 222.3.1 пункту 222.3 статті 222 Кодексу суми задекларованих зобов’язань акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів перераховуються до бюджету протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку, передбаченого для подання декларації з акцизного податку.

З урахуванням наявних у лютому поточного року 29 календарних днів, граничним терміном сплати зобов’язань є 1 березня 2024 року.

Акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів є платежем, що зараховується до місцевих бюджетів територіальних громад та є складовою їх дохідної частини.

Кошти, що надходять до місцевих бюджетів, це основа стабільності територіальних громад, своєчасного забезпечення видатків на підтримку освіти, медицини, надання всебічної допомоги нашим воїнам – захисникам.

Враховуючи вищезазначене, з метою забезпечення своєчасного та оптимального фінансування видаткових зобов’язань територіальних громад, Головне управління ДПС              у Полтавській області звертається з проханням здійснити сплату задекларованих зобов’язань акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів до 29 лютого поточного року.

Рахунки для сплати податків і зборів розміщені на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv.

Дякуємо за співпрацю! Разом до перемоги!

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора