A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звіт Семенівської ДЮСШ за 2022, 2023-2024

Дата: 04.04.2024 16:37
Кількість переглядів: 45

Семенівська дитячо-юнацька спортивна школа - позашкільної навчальний заклад спортивного профілю, який забезпечує розвиток здібностей вихованців в обраному виді спорту, підготовку команд для участі у змаганнях різних рівнів: громади,  районного, обласного та всеукраїнського рівнів.Заснований 12 вересня 1995 року.

 

Станом на 1 вересня 2023 року у Семенівській ДЮСШ функціонує 5 відділень (спортивних секцій): волейбол, гирьовий спорт, теніс настільний, футбол, боротьба дзюдо.

Штат працівників ДЮСШ: директор- 1, інструктор-методист-1,основні тренери-викладачі-2, тренери-сумісники-5, прибиральниця-1.

Тренувальний процес:

— Семенівський ліцей №1 (Мазур ІгорСергійович, Заяць Микола Петрович: футбол, теніс настільний, волейбол);

— Семенівський ліцей №2 (Гончаренко Єгор Вікторович, Фроленкова Марина Володимирівна, Кашкарьов Павло Володимирович: футбол, гирьовий спорт, волейбол, теніс настільний);

— Веселоподільський ліцей (Забара Микола Петрович: волейбол);

— Василівська гімназія (Гетьман Олександр Васильович: теніс настільний);

— Семенівська ДЮСШ (Мазур Олег Сергійович, Плахотна Ольга Валеріївна: боротьба дзюдо, тренажерний зал)­.

У вільні години від навчально-тренувального процесу в приміщенні ДЮСШ займаються на платній основі дорослі: фітнес, йога, тренажерний зал.

Загальна кількість учнів станом на 1 вересня 2023 року 235. Тренується 9 груп початкової підготовки - 148 учня, 7 груп базової підготовки - 87 учня.

Тренери-викладачі у своїй роботі керуються статутом Семенівської ДЮСШ, положенням про ДЮСШ, навчальними програмами з видів спорту, нормативними документами Міністерства молоді та спорту і федерацій з видів спорту.

Навчальна документація тренерів-викладачів заповнена в повному обсязі згідно вимог, які зазначені у статуті та положенні про ДЮСШ. Навчально-тренувальні заняття проводяться згідно розкладу та відповідають його структурним частинам (підготовча, основна, заключна). У плануванні тренувань враховані всі вимоги навчальних програм з видів спорту, зокрема розподіл годин на всіх етапах підготовки: загальної фізичної підготовки, спеціальної фізичної підготовки, технічної та тактичної підготовки також враховане дозування навантажень відповідно етапу підготовки та віку вихованців.

У всіх тренерів-викладачів на тренуванні панує дисципліна, відбувається аналіз та наочний показ вивчених нових елементів, існує взаємозв’язок «тренер-спортсмен», надаються теоретичні відомості, підводиться підсумок виконаної роботи за кожне тренування, індивідуальний підхід для кожного учня, створення зацікавленості та мотивація учнів.

Тренери-викладачі у своїй діяльності використовують нові засоби, методи та форми тренувань, обмін досвідом  між тренерами своєї спортивної школи та інших спортивних шкіл області.

Адміністрацією Семенівської ДЮСШ за 2023 навчальний рік проводилися планові, основні перевірки тренувань та систематично проводилася методична допомога шляхом відвідування занять.

Наша країна наразі в умовах війни, і певні ризики є і будуть до її завершення. Спорт – це здоров’я нації, тому розвиваючи спорт, ми дбаємо про наше майбутнє. Тренування та змагання необхідні, щоб спортсмени підтримували форму, конкурували, мали змогу приймати участь у змаганнях та перемагати. Добра робота тренерів і вчителів фізичної культури у цей складний час, активна  підтримка та дружня атмосфера команд, над зусилля самих дітей, дали гарні результати. У закладі запроваджено гнучкий (змішаний) режим роботи працівників та організовано навчально-тренувальний процес з використанням технологій дистанційного навчання за необхідних умов. Працівники ДЮСШ  безпосередньо активно приймають участь у різноманітних спортивно-масових заходах громади, району, області гімназіади, першості, всеукраїнські рейтингові рівні.

Семенівська ДЮСШ за показниками роботи 2022-2023 навчального року має не поганий результат, увійшовши в  10-ку кращих спортивних шкіл області серед 20 інших. (наказ Полтавського обласного відділення (філії) КФВС МОНУ №8 від 14.02.2023р.).

Основні завдання і побажання, що стоять перед колективом Семенівської ДЮСШ:

  1. Зміцнення матеріально-технічної бази школи, покращення фінансової плати-заохочення працівникам.
  2. Збереження контингенту вихованців.
  3. Збереження тренерсько-викладацького складу,  використання та упровадження науково-методичної літератури та практичного досвіду для забезпечення ефективності навчально-тренувального процесу та підвищення результативності участі у змаганнях різного рангу.
  4. Тісна взаємодія з батьками у питаннях підготовки спортсменів та їх виховання.
  5. Надання допомоги загальноосвітнім школам громади в організації методичної, фізкультурно-оздоровчої, спортивно масової роботи.
  6. Розвиток спортивно-матеріальної бази шляхом залучення бюджетних, позабюджетних коштів.

Директор КЗПО «Семенівська ДЮСШ» Олег  Мазур

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора