Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Кременчуцьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

Пам’ятка для населення щодо дотримання вимог санітарного законодавства при застосуванні пестицидів, агрохімікатів та засобів захисту рослин

Не лише сільськогосподарські підприємства у своїй діяльності використовують пестициди. На присадибних та дачних ділянках люди теж застосовують, як пестициди так і мінеральні та органічні добрива, щоб збільшити уро­жай, та вберегти його від шкідників.

15:01:45 08.05.2025

Поминальні дні без шкоди для довкілля

Незабаром поминальні дні. Прийнято прибирати та прикрашати могили вінками та квітами. Останні роки популярними стали штучні квіти, виготовлені з пластику. Нажаль немає жодного безпечного методу їх утилізації. Кожна квіточка на вінку складається із кількох деталей, які виготовляються з різного виду пластику. Він, зазвичай, не маркований. Через це його неможливо розсортувати для переробки. Пластик, з якого зроблені квіти, розкладається понад сто років. Крім того, під впливом сонячного світла та під час розкладання, він виділяє канцерогени, які небезпечні для здоров'я людей та довкілля. Захоронення або спалювання штучних квітів – несе непоправну шкоду. При спалюванні в атмосферне повітря виділяється велика кількість діоксинів, тобто хлорованих вуглеводів, що є надзвичайно канцерогенними, як наслідок зниження імунітету, погіршення здоровя у людей, виникнення онкологічних захворювань.

13:48:19 24.04.2025

Що робити, якщо підозрюєте ящур у тварин? Дії ветеринарної служби

Ящур — небезпечне вірусне захворювання, яке вражає парнокопитних тварин (корови, свині, кози, вівці). Воно швидко поширюється, викликає лихоманку, виразки в роті, на ратицях і вимені, знижує продуктивність і завдає великих збитків господарствам.

15:37:10 22.04.2025

Профілактика харчових отруєнь під час Великодня!

Великдень – одне з найулюбленіших свят в Україні, яке асоціюється з родинним теплом, смачними стравами та радісними традиціями. Підготовка до цього дня зазвичай включає випікання пасок, фарбування яєць, приготування м’ясних страв та різноманітних салатів. Проте в цей святковий період важливо не забувати про безпеку харчування, адже неправильне зберігання чи приготування продуктів може  призвести до харчових отруєнь. Щоб свято принесло лише радість, варто дотримуватися простих, але дієвих рекомендацій щодо профілактики харчових отруєнь.

09:11:56 18.04.2025

Увага! Лейкоз великої рогатої худоби: небезпека та заходи профілактики

Лейкоз великої рогатої худоби (ВРХ) – це серйозне інфекційне захворювання хронічного характеру, що має пухлинну природу. Хвороба характеризується неконтрольованим розмноженням клітин кровотворних органів, що призводить до порушення їхнього дозрівання та інфільтрації різних органів і тканин, а також утворення злоякісних пухлин.

16:50:02 16.04.2025

Як вберегтися від укусів кліщів?

У природі сезонна активність кліщів спостерігається з березня по листопад, має два виражених піки активності: у квітні – травні та у серпні -вересні.

16:25:50 16.04.2025

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО САЛЬМОНЕЛЬОЗ

Сальмонельоз – гостре інфекційне кишкове захворювання, збудниками якого є різні види бактерій роду Salmonella. Сальмонела вражає шлунковокишковий тракт, іноді може протікати з тифоподібними симптомами, рідше у вигляді генералізованих  септичних форм.

09:11:13 15.04.2025

ОБЕРЕЖНО - ЯЩУР!

Ящур – важке, висококонтагіозне, небезпечне вірусне захворювання тварин, що призводить до загибелі поголів’я свійських парнокопитних тварин та має значний економічний вплив. Останній випадок ящуру в Україні був зареєстрований в 1988 році, а з 1992 року Україна має офіційний статус Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (заснованої як МЕБ) як країни вільної від вакцинації. В 2025році вже ящур був зареєстрований в Німеччині, Угорщині, Словацькій Республіці. А значить кожен повинен посилити увагу. Особливо зараз у весняний період, так як сприятливими умовами для збереження та поширення вірусу в навколишньому середовищі є низька температура та підвищена вологість. До вірусу ящуру сприйнятливі велика рогата худоба, свині, вівці, кози, верблюди, буйволи, яки, олені, косулі, джейрани, сайгаки, тури, лосі, кабани, антилопи, слони, ведмеді, зебри та інші парнокопиті. На ящур може хворіти й людина. Основний шлях інфікування людей відбувається через вживання сирого молока хворих на вірус ящуру тварин, а також через продукти його переробки, рідше через м'ясо.

15:19:16 10.04.2025

ЛЕПТОСПІРОЗ

На Полтавщині виявили небезпечну інфекційну хворобу, яка найчастіше передається через укус гризунів - лептоспіроз.

10:59:45 10.04.2025

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора