A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Кременчуцьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

Спалювання листя та сухої рослинності – небезпека для здоров’я людини та велика шкода довкіллю!

У такий складний час, в умовах воєнного стану свідомо нищити свою землю спалюючи листя та суху траву - це злочин. Такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділів рятувальників, військових та правоохоронних органів.

11:41:19 08.03.2024

Як вберегтися від інфекційних захворювань в період повені

Період весняної повені особливо небезпечний для тих, хто живе поблизу річки, ставка, водойми. Унаслідок весняного паводка, навіть при відсутності затоплення чи підтоплення, до підземних ґрунтових вод, а отже, й до свердловин, колодязів, каптажів природних джерел із скотомогильників, кладовищ, убиралень, хлівів, сміттєзвалищ та інших забруднених територій можуть потрапити збудники інфекційних захворювань: туберкульозу, лептоспірозу, черевного тифу, сибірки, вірусних гепатитів, яйця та личинки гельмінтів, цисти лямблій, дизентерійних амеб, балантидія кишкового та ін. У зв'язку з цим існує ризик спалахів інфекційних хвороб. 

15:14:26 29.02.2024

Порядок застосування засобів захисту рослин з урахуванням профілактики отруєння бджіл

Отруєння бджіл засобами захисту рослин може настати внаслідок недотримання суб'єктами господарювання встановлених регламентів та санітарних норм і правил транспортування, зберігання, торгівлі та застосування засобів захисту рослин.

10:40:01 29.02.2024

Вітряна віспа

На Полтавщині зросла кількість захворювань на вітряну віспу.

15:44:45 23.02.2024

Всесвітній день боротьби з туберкульозом

Напередодні Всесвітнього дня   боротьби з туберкульозом , який відзначають  щорічно 24 березня, вважаємо за необхідне ще раз нагадати про небезпеку даного захворювання.

15:42:01 23.02.2024

Харчування в холодну пору року

Восени та взимку людський організм потребує додаткової енергії для збереження тепла та зміцнення імунної системи. Короткі й похмурі дні без сонячного світла призводять до нестачі вітаміну D. Відповідно, настрій стає пригніченим, і постійно хочеться спати. Свіжі овочі та фрукти, багаті на різноманітні вітаміни, зникають з полиць магазинів. 

10:41:48 19.02.2024

Вибираємо якісне насіння овочів

На дворі ще зима, але незабаром розпочнеться сезон посіву овочевих культур на розсаду тому час подумати і про якісне насіння.

15:37:38 24.01.2024

ДЕФІЦИТ ЙОДУ ТА ЙОГО ПРОФІЛАКТИКА

Найбільш поширеною неінфекційною патологією в світі, за оцінкою Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я, є йододефіцит людського організму. Причина цього – брак йоду в стравах і воді. Майже 30% населення земної кулі, за даними ВООЗ, Міжнародного комітету контролю за йододефіцитними захворюваннями, живе в умовах ризику розвитку йододефіцитних хвороб. Практично немає країн, де йододефіцит не був би визнаний як серйозна загроза здоров’ю. Клінічні прояви йододефіцитних захворювань виявлені майже у 740 млн. чол. Лише в країнах Європи 20—30 млн. розумово відсталі, що пов'язано з йодною недостатністю. Понад 655 мільйонів людей у світі страждають ендемічним зобом, 43 мільйони мають мозкові порушення через нестачу йоду в продуктах харчування.

10:23:43 11.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора