A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Головне управління ДПС у Полтавській області

Щодо фіскалізації розрахунків платниками єдиного податку

Державна податкова служба України звертає увагу платників податків, які обрали спрощену систему оподаткування, що, починаючи із 01.01.2022, втратили чинність норми Податкового кодексу України, які дозволяли не застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО). З огляду на це платники податків (крім першої групи) при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО на загальних підставах.

08:13:46 05.12.2023

Запитували? Відповідаємо! За якою податковою адресою повинна подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплачувати ПДФО фізична особа, якщо вона зареєстрована (прописана) в одному місці, а дохід отримує в іншому?

Відповідно до ст. 67 Конституції України від 28 червня 1996 року № 254к/96-ВР із змінами та доповненнями кожен громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори                 в порядку і розмірах, встановлених законом. Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.

08:11:53 05.12.2023

На користь органів ДПС вирішено 74 судові справи на суму понад 1 млрд гривень

За повідомленням Головного управління ДПС у Полтавській області, протягом січня – жовтня 2023 року на розгляді в судах різних інстанцій, з урахуванням справ, що перейшли із минулих років, знаходиться 2087 справ за позовами платників податків до органів ДПС, на загальну суму 8 656,2 млн гривень.

08:11:53 05.12.2023

Платники Полтавщини подали понад 500 тисяч податкових декларацій в електронній формі

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що сьогодні Державна податкова служба України пропонує десятки онлайн-сервісів, які спрощують взаємодію та комунікацію із податковими органами, економлять час       і ресурси платників податків. 

09:06:02 04.12.2023

Податківцями Полтавщини виявлено понад 1,5 млрд грн ймовірно легалізованих доходів, одержаних злочинним шляхом

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що протягом січня – жовтня 2023 року відділом запобігання фінансовим операціям, пов’язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом було виявлено 262 повідомлення про фінансові операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму. 

09:13:53 01.12.2023

Запитували? Відповідаємо! У яких випадках фізична особа звільняється від обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи?

Згідно з п. 179.4 ст. 179 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року               № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники податку звільняються від обов’язку подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація)              в таких випадках:

09:13:30 01.12.2023

Зустріч податківців Полтавщини та бізнес-спільноти області за участі народного депутата України – великий крок до ефективної співпраці

Вкотре в Головному управлінні ДПС у Полтавській області під головуванням очільниці податкової служби Полтавщини Алли Рябкової та за участі народного депутата України члена Комітету Верховної Ради України         з питань, фінансів, податкової та митної політики Олексія Устенка, депутата Полтавської міської ради Антона Ярмолюка, депутата Полтавської обласної ради Олега Хардіна, відбулась зустріч у форматі відкритого діалогу. На захід також були запрошені керівниця «Полтавської асоціації бізнесу» Ірина Бессарабова і представники бізнес-спільноти  м. Полтави та  м. Кременчука.    

13:30:10 30.11.2023

Щодо особливостей застосування РРО та/або ПРРО при наданні послуг за умови проведення розрахунків за них виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів

Головне управління ДПС у Полтавській області продовжує інформувати платників податків про актуальні питання щодо особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з чим повідомляє таке. 

13:29:45 30.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора