Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Почаївська ікона Божої Матері в селищі Семенівка

Дата: 21.07.2017 06:00
Кількість переглядів: 914

Фото без описуУ четвер, 20 липня, до Семенівського Всіхсвятського храму у рамках Всеукраїнського хресного ходу було привезено Почаївську ікону Божої Матері, аби кожен вірянин мав змогу поклонитися чудотворному образу. 

Супроводжували ікону два ієромонахи — насельники Свято-Успенської Почаївської лаври. Семенівщині випала нагода побачити та помолитися протягом декількох годин біля святого образу, оскільки його везли з Кременчука до Лубен. Саме завдяки настоятелю Всіхсвятської церкви архимандриту Олексію прихожани храму змогли взяти участь у такій історичній події.
Почаївська ікона Божої Матері відома з 1550 року і дуже цінується в Православній церкві. Ще у 1559 році митрополит Неофіті з Греції подарував її Ганні Гойській за те, що вона наддала йому притулок. У будинку поміщиці ікона знаходилася 30 років, а потім вона стала випромінювати світло. Сліпий від народження Філіп, брат Ганни, помолився перед іконою і прозрів. Після цього чудотворну ікону перенесли в Почаївський монастир. Ганна померла у 1644 році, а після її смерті всі навколишні землі дісталися її племінникові. Він ненавидів Православ'я, тому пограбував монастир і викрав образ. Після цього його і його дружину вразила жорстока хвороба, і зцілилося подружжя лише після того, як повернуло чудотворний образ в монастир. З тих пір чудотворна ікона перебуває в особливому кіоті у формі сяючої зірки, в третьому ярусі над царськими вратами іконостасу Успенського собору. Звідти її спеціально опускають для поклоніння паломників. Почаївська ікона прославилася численними зціленнями від фізичних недуг.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото та матеріал - Голос Громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора