A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Почаївська ікона Божої Матері в селищі Семенівка

Дата: 21.07.2017 06:00
Кількість переглядів: 904

У четвер, 20 липня, до Семенівського Всіхсвятського храму у рамках Всеукраїнського хресного ходу було привезено Почаївську ікону Божої Матері, аби кожен вірянин мав змогу поклонитися чудотворному образу. 

Супроводжували ікону два ієромонахи — насельники Свято-Успенської Почаївської лаври. Семенівщині випала нагода побачити та помолитися протягом декількох годин біля святого образу, оскільки його везли з Кременчука до Лубен. Саме завдяки настоятелю Всіхсвятської церкви архимандриту Олексію прихожани храму змогли взяти участь у такій історичній події.
Почаївська ікона Божої Матері відома з 1550 року і дуже цінується в Православній церкві. Ще у 1559 році митрополит Неофіті з Греції подарував її Ганні Гойській за те, що вона наддала йому притулок. У будинку поміщиці ікона знаходилася 30 років, а потім вона стала випромінювати світло. Сліпий від народження Філіп, брат Ганни, помолився перед іконою і прозрів. Після цього чудотворну ікону перенесли в Почаївський монастир. Ганна померла у 1644 році, а після її смерті всі навколишні землі дісталися її племінникові. Він ненавидів Православ'я, тому пограбував монастир і викрав образ. Після цього його і його дружину вразила жорстока хвороба, і зцілилося подружжя лише після того, як повернуло чудотворний образ в монастир. З тих пір чудотворна ікона перебуває в особливому кіоті у формі сяючої зірки, в третьому ярусі над царськими вратами іконостасу Успенського собору. Звідти її спеціально опускають для поклоніння паломників. Почаївська ікона прославилася численними зціленнями від фізичних недуг.

  

  

  

Фото та матеріал - Голос Громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора