A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

ПРОБЛЕМИ ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ

Дата: 22.08.2018 13:33
Кількість переглядів: 660

Фото без описуУ Полтавській ОДА відбувся круглий стіл «Незалежність України: сучасні виклики та перспективи. Військово-патріотичний аспект», приурочений до 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відновлення української державності.

У ньому взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, військових установ, громадських та волонтерських організацій.

«Тут немає песимістів чи скептиків. Ми запросили сильних людей, керівників громадських організацій, бо хочемо почути конструктивні критичні зауваження, щоб врахувати їх потім у своїй роботі», — наголосив, відкриваючи засідання, заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь.

Як зазначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко, державна незалежність має багато аспектів.

«Тема військово-патріотичного виховання молоді зараз набула особливо великого значення. Тут зібралися люди, причетні до цього напрямку роботи — науковці, викладачі, військові, щоб вирішити, як краще консолідувати свої зусилля, бо це питання всієї громади».

Начальник відділу закладів інтернатного типу, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти й науки ОДА Олена Ухань поінформувала про заходи, здійснені в рамках цільової програми з військово-патріотичного виховання. Зокрема, 111 учнів нещодавно взяли участь у обласному конкурсі на краще родинне дерево, а це — виховання з найменшого віку любові та поваги до родини й батьківщини. Учні з Полтавщини показали гарні результати у військово-патріотичній грі «Ігри нескорених» на Львівщині, дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»), у навчальних закладах відбуваються заходи із вшанування Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО.

Проблему відсутності навчальної зброї озвучив голова Полтавського обласного відділення Товариства сприяння обороні України Василь Василенко. За його словами, часто старшокласники не знають, як виглядає автомат, інші види зброї, немає доступу до стрілецьких тирів. На його думку, варто створити опорні центри, де учні могли би проходити військову підготовку.

Керівник Полтавської обласної дитячої громадської організації «Військово-спортивний центр «Воїн» Олег Бариш розповів, що сьогодні потрібна пропаганда освіти військових.

«Противника перемагають не тільки силою, але й інтелектом. Також є проблемою, що сучасні діти дуже прив’язані до гаджетів, без них вони ніби як без рук. Коли ми в таборі обмежили користування гаджетами, діти одразу навчилися орієнтуватися на місцевості, навчиися спілкуватися, а до цього не помічали ні одне одного, ні природи навколо».

«Ми охопи волонтерським рухом увесь район, створили ГО “Спілка учасників АТО Зіньківщини”. У мене є група хлопців, які стоять на обліку в поліції, так ось, вони зараз — чудові волонтери, це все їх дуже мотивує», — поділилася керівник підрозділу громадської спілки «Об’єднання учасників АТО «Українці — Разом» Світлана Даценко.

Учасники «круглого столу» звернулися до всіх мешканців області об’єднати зусилля задля підтримки державницького курсу, спрямованого на подальше виховання патріотизму у всіх верств населення, і висловили готовність до подальшої спільної роботи в цьому напрямку.

За матеріалом: "ОКІА"Новини Полтавщини"

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора