Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

НОВИНИ

Дата: від до Скинути

О Г О Л О Ш Е Н Н Я

О Г О Л О Ш Е Н Н Я

Шановні жителі громади! Попереду - поминальні дні. У зв’язку із погіршенням ситуації щодо поширення коронавірусу COVID-19, закликаємо вас бути відповідальними за своє життя та здоров’я, безпеку ваших рідних, близьких людей. Будь ласка, дотримуйтесь вимог карантину, не виходьте з дому без нагальної потреби. Дотримуйтесь правил особистої гігієни, а при виявленні симптомів вірусної інфекції - обмежте контакти з іншими людьми та звертайтесь за допомогою до лікаря. Головне зараз вживати простих, але дієвих заходів профілактики і запобігти паніці, яка дестабілізує людей і заважає нормально жити й працювати. Адже прості речі рятують життя!

10:48 21.04.2020

День народження депутата

День народження депутата

Сьогодні, 21 квітня 2020 року, свій день народження святкує депутат Семенівської селищної ради, директор КП "Будинок захищеної старості" ЛЮБОВ ВАКУЛА. Виконавчий комітет селищної ради, депутатський корпус щиро і сердечно вітає Вас шановна, Любове Василівно, з цим світлим днем. Бажаємо Вам щастя і здоров’я. Хай Ваш ентузіазм не згасає, а удача ніколи не залишає у відповідальних і важливих справах. Бажаємо Вам сили духу і припливу бадьорості кожен день. Будьте міцною, як справжня кава, і мудрою, як справжній філософ. Натхнення Вам і відмінного стану душі!

09:18 21.04.2020

Світле Христове Воскресіння

Світле Христове Воскресіння

Великдень, Воскресіння Христове (грец. Ανστασις το ησο Χριστο; ст.-сл. Великъ дьнь, пол. Wielkanoc), Пасха, також Паска (грец. πσχα, лат. Pascha, івр.  песах — проходження повз) — найдавніше християнське свято, головне свято богослужебного року, що встановлено на честь Воскресіння Ісуса Христа. Цьогоріч цей день святкується 19 квітня. Старозавітна Пасха — Песах святкується на честь виходу ізраїльського народу з єгипетської неволі, перехід від рабства до свободи. Воскресіння Христове — це перехід від смерті до життя, звільнення нас від тягаря гріхів, це вихід, перехід людини з рабства гріха, зла до свободи любові, добра. Вітаємо нашу громаду зі світлим святом Христового Воскресіння! Хай передзвін великодніх дзвонів принесе Вам лише благі вісті, хай Ваше серце наповниться радістю, хай віра допомагає Вам долати труднощі. Христос Воскрес! У світлий і урочистий день Великодня бажаємо добра, благополуччя і миру вашому дому! Хай життя оновиться разом з природою, хай почуття світлої радості не покидає душу як можна довше. Бажаємо гармонії, любові, сімейного затишку і щастя!

08:43 17.04.2020

Привітали ювілярку

Привітали ювілярку

Вчора, 16 квітня 2020 року, свій 90-літній ювілей відзначила жителька села Греблі Назаренко Марія Пилипівна- ветеран праці. Вітали ювілярку депутат Семенівської селищної ради Оксана Кадин та голова громадської організації ветеранів села Греблі Запорожець Василь Панасович. Приєднуємось до вітань. Здоров`я Вам, Маріє Пилипівно, довголіття, поваги від рідних та односельців.

08:38 17.04.2020

День пожежної охорони

День пожежної охорони

День пожежної охорони — професійне свято в Україні, яке відзначається щороку 17 квітня.

08:41 16.04.2020

Вітання з днем народження

Вітання з днем народження

Сьогодні, 15 квітня 2020 року, день народження у депутата Семенівської селищної ради, заступника селищного голови з соціальних та гуманітарних питань, хорошої людини, гарної жінки АЛЛИ ОНІПКО! Виконавчий комітет, депутатський корпус селищної ради сердечно вітає, Вас Алло Михайлівно ! Хай цвітуть під небом синьооким Ще довго-довго дні й літа, А тиха радість, чиста і висока, Щоденно хай до хати заверта! Бажаємо здоров'я, сонця у зеніті, Любові, доброти і щастя повен дім, І хай у серці розкошує літо І соняхом квітує золотим. Хай постійний успіх, радість і достаток Сипляться до вас, немов вишневий цвіт, Хай життєвий досвід творить з буднів свята, Господь дарує довгих-довгих літ!

08:30 15.04.2020

Штрафи за підпали

Штрафи за підпали

Верховна Рада схвалила законопроект, яким суттєво підвищує штрафи за спалювання сухої трави та пошкодження лісів. Штраф підвищили до 153 тисяч гривень, а за підпал з тяжкими наслідками для природи може загрожувати п'ять років в'язниці. В останні кілька тижнів в Україні горить підпалена суха трава, що призвело до масштабних лісових пожеж. Вже понад тиждень горить і Чорнобильська зона. Чорнобиль у вогні. Вражаючі фото Підпалили поле і лісосмугу: затримали паліїв, через яких горять ліси Житомирщини Державна служба з надзвичайних ситуацій намагається приборкати пожежі, але не всюди їм це вдається. Рятувальники та експерти вказують, що без суворіших покарань за підпал побороти масштабні пожежі дуже складно. Верховна Рада почала вносити зміни до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення. У залежності від того, як кваліфікують дії підпалювача і до чого вони призведуть, можуть бути різні штрафи та терміни ув'язнення. Планується, що у Кримінальному кодексі збільшать штраф за забруднення повітря з 200 неоподаткованих мінімумів (3 400 грн) - до 3 600 мінімумів (61 200 гривень). За знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень, стерні, сухих трав та рослинності штраф підвищують з п'ятисот мінімумів (8,5 тисяч гривень) до 9 тисяч мінімумів (153 тисячі гривень.) За це може бути і позбавлення волі на п'ять років. В Адміністративному кодексі пропонують покарання за порушення пожежної безпеки в лісах, що призвели до пожежі, збільшити з 50 неоподаткованих мінімумів (850 грн) до 900 мінімумів (15 300 гривень). Тут же пропонується підвищити покарання за випалювання рослинності та рослинних залишків на сільськогосподарських землях і власних городах з 20 мінімумів (340 грн) до 360 мінімумів (6 120 гривень). Якщо ж це спалювання сталось у заповіднику, то покарання буде 720 мінімумів - 12 240 гривень. Екологи наполягають, що випалювання сухої трави погіршує стан довкілля і забруднює атмосферу. Висока температура під час випалювання погіршує родючість ґрунтів та нищить цілі лісові масиви та екосистеми.

13:53 14.04.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора