Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

НОВИНИ

Дата: від до Скинути

До уваги громадян!

До уваги громадян!

До уваги громадян, які мають намір зареєструватись у Державній службі зайнятості! На період карантину, запровадженого у зв’язку з епідемією коронавірусу, у державній службі зайнятості діють тимчасові особливості обслуговування клієнтів, які мають намір бути зареєстрованими як безробітні.

13:47 14.04.2020

Двадцять два роки на ниві самоврядування

Двадцять два роки на ниві самоврядування

Двадцять два роки тому, саме 14 квітня 1998 року, отримавши перемогу у чергових виборах на посаду Семенівського селищного голови, розпочала виконання своїх обов`язків Людмила Павлівна Милашевич. Вмілий і досвідчений керівник, організатор, громадська діячка, педагог, артистка, а взагалі, багатогранна особистість, яка з величезною енергією звалила на свої жіночі плечі купу роботи, купу щоденних турбот, великої відповідальності за громаду та колектив, які вона очолює. Її щоденне кредо: "З людьми, до людей, для людей". Вона вже вп`яте обрана на посаду селищного голови. А з 2015 року очолює Семенівську об`єднану територіальну громаду. На ввіреній посаді Людмила Милашевич першочергову увагу приділяє соціальним проектам, питанням благоустрою та забезпечення громадського порядку. Багато часу приділяє розвитку аматорського мистецтва нашого краю. Є ідейним натхненником багатьох культурно-мистецьких заходів, бо сама є однією з найкращих співачок Полтавщини. А ще гарно грає на баяні... Всіх чеснот не перелічити. За вагомий особистий внесок у державне будівництво, розвиток місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм, нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня, орденом "Честь і слава України", орденом "Берегиня України", подякою Прем`єр міністра України, численними грамотами Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавської обласної ради. У 2019 році, з нагоди Дня самоврядування, нагороджена іменним годинником Полтавської обласної ради. А ще Людмила Павлівна любляча, турботлива мати сину та доньці, дбайлива бабуся для маленького онука. Люблять, шанують і поважають її колеги та мешканці великої громади. Успіхів Вам, Людмило Павлівно, на нелегкій ниві самоврядування! Щастя, здоров`я на довгі роки життя.

11:58 14.04.2020

Залишайтесь вдома на Великдень

Залишайтесь вдома на Великдень

Залишайтеся вдома на Великдень та дотримуйтесь режиму карантину навіть під час свят! Наближаються Великодні свята, на які мільйони українців традиційно ходять до церкви, а потім збираються за великим столом у колі рідних. Але через пандемію коронавірусу в світі навіть традиції вперше за десятки років змінюються. Віряни залишаються вдома та долучаються до богослужінь онлайн. Все для того, аби зберегти життя та здоров’я. Убережіть себе від інфікування та не наражайте на небезпеку оточуючих. Зі святами! Миру та добробуту вашим родинам! Будьте здорові!

09:08 14.04.2020

Дитяче відділення працює

Дитяче відділення працює

Договір з Національною службою здоров’я укладено: дитяче відділення працює. З початку року жителі громади та медперсонал ЦРЛ були надто занепокоєні ситуацією стосовно подальшої перспективи функціонування дитячого відділення КП «Семенівська центральна районна лікарня». Нагадаємо, що згідно з новими вимогами Національної служби здоров’я у штаті дитячого відділення передбачалася наявність двох анестезіологів-реаніматологів дитячих. Додамо, що раніше такі вимоги не висувалося. Ця проблема стала спільною для переважної більшості медичних закладів не лише області, а й держави загалом, оскільки таких фахівців і так не вистачає в мед закладах. Більше того, для відповідної перепідготовки лікарів-педіатрів (адже лише ця спеціалізація є неодмінною вимогою) знадобиться щонайменше три місяці. Такі вимоги було оприлюднено Національною службою здоров’я 21 січня 2020 року, а процес закупівель пакетів медичних послуг (державного фінансування) стартував з 01.04.2020 року. Саме тому й виникало закономірне занепокоєння щодо подальшого функціонування дитячих відділень через відсутність на цей час лікарів-анестезіологів дитячих. Щоб вирішити це питання, і головний лікар КП «Семенівська центральна районна лікарня» Олександр Романюк, і керівництво районної ради вживали необхідних заходів, аби будь-що зберегти відділення. Так, було направлено звернення до Міністерства охорони здоров’я, народного депутата України Анастасії Ляшенко, також це питання порушувалося на засіданнях постійних комісій районної ради, обговорювалися варіанти співфінансування з районного, селищного та сільских бюджетів. Врешті-решт питання вдалося вирішити. Договір між КП «Семенівська центральна районна лікарня» та Національною службою здоров’я № 32 П-01999494-00 укладено. Він діє з 1 квітня і передбачає згідно реалізації програми державних гарантій пакет таких медичних послуг, які надаються за рахунок державного фінансування: - амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу; - хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах; - стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій; - діагностика, лікування та супровід осіб із вірусом імунодефіциту людини; - стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям. Таким чином наймолодші мешканці Семенівщини і надалі отримуватимуть необхідні медичні послуги у дитячому відділенні КП «Семенівська ЦРЛ».

09:58 10.04.2020

Рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі на відкритій території!

Рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі на відкритій території!

Головне управління ДСНС України у Полтавській області звертається до громадян з приводу обережного поводження з вогнем! Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, що приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум'я швидко розповсюджується на значні території.

09:27 09.04.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора